Kiállítások, szakmai beszélgetések, kreatív alkotóprogramok, művészeti piac és számos kísérőprogram – ez várja a látogatókat július 15–18. között a belvárosban, az első pécsi képzőművészeti fesztiválon.

Az új izgalmas programról Fekete Valéria, a fesztivált szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. vizuális művészeti vezetője azt közölte:

Sokan és sokszor beszéltek már Pécsett az aktív művészeti életet meghatározó hely szelleméről, hiszen kiemelkedően sok, nagyjából 150 művész él a városban. Itt az alkalom, hogy követve a korábbi Pécsi Galéria hagyományait, látványosan képviseljük és megmutassuk ezt.

Mint olvasható a ZSÖK lapunkhoz eljuttatott közleményében, a LOKART során a Pécsi Galériában és a Művészetek és Irodalom Háza Martyn Ferenc Galériájában nyíló kiállításokon mutatkoznak be a helyi alkotók, akik a mozgás témára kiírt művészeti pályázatra jelentkeztek.

A kiállítóterek a fesztivál ideje alatt este 10 óráig tartanak nyitva.

A fődíjról és a kritikusok díjáról szakmai zsűri dönt.

A szakmai beszélgetések három téma köré összpontosulnak.

A közönség betekinthet a kortárs művészet és művészeti magazinok kulisszatitkaiba, szó lesz a főváros és vidék kapcsolatáról a kortárs képzőművészet dimenziójában, valamint izgalmas beszélgetést hallhatunk a modern kori műgyűjtésről és műkereskedelemről.

Sok jó program lesz a Hild udvarban

Szentgróti Dávid látványfestést tart, változatos gyermek- és kézműves programokon a alkothatnak a legfiatalabbak, közben a mozgás, a ritmus és a képzőművészeti alkotások kapcsolatát is feltárhatják.

Még mindig nincs vége a programkavalkádnak: a művészeti kar elektronikus zenei műhelyének koncertjét is meghallgathatjuk, és különleges, megfizethető árú műalkotások közül válogathatunk a művészeti piacon.

Az ingyenes fesztivál célja, hogy a belváros szívében felhívja a figyelmet Pécs nemzetközi szinten is rangos képzőművészeti életére.

A teljes programsor ide kattintva böngészhető.

hirdetés
Uránia Mozi