Az iPhone-os lebukás után újabb kamut tolnak Péterffyék

A politikában kevésbé járatos pécsieket kapásból megtévesztheti az az Instagram-bejegyzés, amin Péterffy Attila fotója alatt az szerepel: teljes az ellenzéki szövetség. A 21. századi LMP által csak óbaloldalinak nevezett, MSZP-DK vezette szövetség polgármesterjelöltje nem mond igazat, hiszen a teljes ellenzék Pécsen egyáltalán nem állt be mögé, sőt. 

Néhány nappal ezelőtt még iPhone osztogatásával próbáltak követőket szerezni a Mindenki Pécsért Egyesület polgármesterjelöltjének, Péterffy Attilának az Instagramon, majd pedig mikor ez kiderült, hazugsággal vádolta meg lapunkat a Péterffy ügyvédjeként fellépő balliberális helyi portál. Péterffyék azonban lebuktak, mert valóban az történt, hogy iPhone-t akartak osztogatni egy fiatal pécsi srác politikai naivitásának kihasználásával „valakik”.

Most Péterffy és csapata – melyet vélhetően a kampányfőnök, Nyőgéri Lajos, az ex-MSZP-elnök irányít – arról tett fel egy fotót, hogy Pécsen teljes az ellenzéki összefogás.

Péterffy azonban lebukott, hiszen ez nem igaz, egy fiatal pécsi politológus is közölte vele a tényt, hogy sem a Kétfarkú Kutyapárt, sem az LMP nem része az MSZP-DK által irányított, a Jobbikkal és Momentummal kiegészült összefogásnak.

Az LMP-s Keresztes László Lóránt pécsi országgyűlési képviselő is kijelentette, pártja nem része a baloldali összefogásnak. – Önálló jelöltekkel, önálló listával indulunk. Mi vagyunk az egyetlen ellenzéki párt, amely felvállalja a nevét, programját és nem bújik civil ernyő mögé – szögezte le.

Az LMP-sek egyébként már korábban arról beszéltek, hogy szerintük a DK verte szét az ellenzéki együttműködést, és a DK nem is készült arra, hogy velük valódi megállapodást köt. Egyébiránt a Mi Hazánk Mozgalom sem közösködik a baloldallal.

Cikkünk a pécsi balliberális „értelmiségi” körökből érkező újabb erőszakos fenyegetés miatt és a korábbi életveszélyes fenyegetések miatt szerkesztőségi írásként jelenik meg.