Az MSZP-s Nyőgérivel kampányol tovább az Orbán haláláról posztoló Mindenki Pécsért jelölt

A Gyurcsány Ferenc pártjainak politikusai által irányított, magát persze „civilnek” mondó Mindenki Pécsért Egyesület Orbán Viktor haláláról többször is posztoló jelöltje továbbra is kampányol. Ágoston Andreát a szocialista párt helyi erős embere, Nyőgéri Lajos is segíti, aki a különböző „civil”, „független” jelölteket – úgy tűnik – testőrként védi a sajtóval szemben. A hírTV-s kollégának a karját is megragadta az MSZP-s, aki a neve helyett annyit mondott: „köszönöm szépen”.  

hirdetés

Továbbra is kiállnak az Orbán haláláról többször posztolgató „harcostárs” mellett a Mindenki Pécsért Egyesület vezető politikusai, így a pártok embereiből álló csoport polgármesterjelöltje is, valamint az a Nyőgéri Lajos, aki része volt annak az MSZP-s városvezetésnek, amelyik 30-50 százalékos áremeléssekkel terhelte meg a lakosságot.

Az MPE jelöltje ilyeneket posztolgat

Múlt héten a pártemberek egyesületének városvezetésre készülő aspiránsa állt büszkén az Orbán Viktor haláláról többször is posztoló jelöltjük mellett, most pedig Nyőgéri Lajos tűnt fel mellette.

Előtérben Ágoston Andrea, mögötte a szocialista Nyőgéri Lajos, aki a sajtónak nem árulta el a nevét

Nyőgéri a tavalyi parlamenti választások idején úgy tett, mint ha magánember lenne Mellár Tamás MSZP-P-s képviselő standjánál és próbálta a neki nem tetsző sajtót elküldeni. Nyőgéri egyfajta politikusi testőrként az MPE polgármesterjelöltje körül is megjelent, a hírTV Informátora stábját fizikai kontaktus alkalmazásával is próbálta abban megakadályozni, hogy kérdezzen a balliberálisok polgármesterjelöltjétől.

A hírTV riporterével az alábbi párbeszédet követte el Nyőgéri:

– Jó napot kívánok, Bohár Dániel vagyok – így a riporter.

Köszönöm szépen – mondta bemutatkozás helyett Nyőgéri.

Az Ön neve? Az Ön nevét… – kérdezett újra a riporter.

– Köszönöm szépen, köszönöm szépen – mondta ismét bemutatkozás helyett Nyőgéri, aki így még a nevét sem vállalta azok után, hogy a Mindenki Pécsért Egyesület jelölti bemutatkozásában a párthovatartozását sem vallotta be.

A riporter ezek után a polgármesterjelölthöz fordult és odaköszönt neki. Erre Nyőgéri akcióba lépett, és megfogta a riporter karját, majd sűrű „köszönjük szépenezésbe” kezdett, miközben a riporter csak annyit mondott, hogy a jelölttel szeretnének interjút készíteni.

A balliberális polgármesterjelölt végül vállalta az interjút, ami így hangzott:

– Mennyire nevezheti magát civilnek az, akit majdnem minden ellenzéki párt támogat – kérdezte a hírTV riportere. 

Magamról beszélünk? Nagyon. További kérdés? – válaszolta a jelenlegi és az egykori Gyurcsány-párt által támogatott polgármesterjelölt.

– Mi a véleménye az ellenzéki pártok összeborulásáról, ami itt megtörtént?

Nem borulnak, hanem összefognak, biztos olvasta, aminek nagyon örülök, mert a pécsi lakosokat végre valaki képviselni fogja. Következő kérdés – mondta.

– Többen támadják azzal Önt, Péterffy Attilát, hogy amíg a pécsi hőerőműnek a vezérigazgatója volt, rengeteg fát és erdőt vágtak ki a környéken, a régióban. Utólag erről mit gondol? Megbánta, hogy komplett erdőket vágatott ki? 

A kérdésre azonban ezúttal – ahogy korábban – sem válaszolt, helyette a honlapját reklámozta, hogy ott elérhető az, hogy ő mit is tett. Ezt követően az Orbán Viktor halálát kívánó Ágoston Andrea bejegyzéseiről szóló kérdésre, hogy tud-e azonosulni azzal, hogy valaki más halálát kívánja, csak annyit mondott: „Nem szerencsés, túllépi a jó ízlés határát”.

A Mindenki Pécsért Egyesület – így a baloldali polgármesterjelölt és Mellár Tamás egyesületi elnök – korábban sem határolódott el Ágoston Andreától, hiszen őt „harcostársuknak” tartják.

A teljes adás Péccsel foglalkozó része 8.20-nál kezdődik:

hirdetés

Hirdetés