Baranya-szerte így fejezik ki hálájukat a járvány alatt mindenkiért dolgozók felé

A legfontosabb üzenet a kialakult járványhelyzetben már a kezdetektől az, hogy aki teheti, maradjon otthon a továbbfertőződés megfékezéséért. Vannak azonban olyan hétköznapi hősök, akik nem tehetik meg, hogy ne hagyják el lakóhelyüket, hiszen munkájuk a társadalom számára nélkülözhetetlen, vészhelyzet idején különösen. Ők például az egészségügyi intézmények dolgozói, a mentők, a tűzoltók, a rendőrök, a bolti eladók, a tömegközlekedés sofőrjei, a takarítók, és még sorolhatnánk. Több civil kezdeményezés is indult, melyekkel a lakosság tiszteletét és háláját fejezi ki mindannyiuk felé: tapsolással és az ablakokba kihelyezett szívekkel.  

Hogy hogyan hálálhatjuk meg ezeknek a csodálatos embereknek a kemény munkáját? Egyrészt természetesen azzal, hogy otthon maradunk, amivel többek között elkerülhetjük a járvány idején veszélyes tömegek kialakulását és a koronavírussal – vagy egyéb betegséggel – való megfertőződést, ezzel levéve némi terhet a vállukról.

Másrészt csatlakozhatunk azokhoz az ötletes, országszerte működő, apróságnak tűnő és mégis nagyon sokat jelentő akciókhoz, melyek a nehéz helyzetben is a mindenkiért dolgozók felé irányuló tiszteletet hivatottak kifejezni.

Forrás: Országos Mentőszolgálat Facebook

Országszerte, és több baranyai településen is bevezették olasz mintára, hogy este 8 órakor a lakók kiállnak az erkélyekre, teraszokra, udvarokba és közösen megtapsolják a fáradhatatlan dolgozókat. Több százan csatlakoztak például EHHEZ és EHHEZ a Facebook-csoporthoz, de számos további hasonló célú kört találni a közösségi oldalon. Az elsők között létrejött, országos tagsággal rendelkező oldalhoz több tízezer ember csatlakozott.

Március 23-i képernyőfelvétel

A tapssal párhuzamosan fut egy másik jópofa és fontos kampány is: a budapesti szállodák után szabadon, az ablakokba kihelyezett szívekkel tisztelegnek a mindennap értünk dolgozókért az otthonaikban ragadt magyarok.

„Rendkívül fontos ezekben a nehéz időkben, hogy kifejezzük a tiszteletünket és a hálánkat azoknak az embereknek, akik a körülmények ellenére is minden nap a mi biztonságunkért, egészségünkért és ellátásunkért dolgoznak” – mesélte a Pécsért.hu cikkében Tóth Szilvia, aki egy baranyai faluban indította útjára a szívecskés kezdeményezést.

Pécsett már sokan tettek szívet az ablakokba, kapukra: 

Íme még néhány jó példa a megyéből:

Egy hoboli család már minden ablakába rakott piros szívet
Sellyén nem csak szívek jelentek meg az ajtókon, esti közös tapsot is szerveztek

hirdetés
Hirdetés