Baranyában 19 igazolt koronavírus-fertőzött van

Megjelentek a megyénkénti adatok a kormányzati koronavírus-oldalon. (Cikkünk első verziójában még más adatok szerepeltek, de az oldal közben frissült, így frissítettünk cikkünk tartalmát is.)

hirdetés

Hetekig nem adtak ki területi adatokat a hatóságok a koronavírussal kapcsolatban. Tegnap először az elhunytak neme, kora és alapbetegségei jelentek meg a statisztikában (a TASZ szerint jogsértően), most pedig a megyékre vonatkozó adatokat is nyilvánosságra hozták.

FRISSÍTÉS! A térképből kiderül, hogy Baranyában jelenleg 20 igazoltan koronavírus-fertőzött van – írtuk néhány perccel ezelőtt, de a helyzet közben változott, már csak 19 szerepel a térképen. (Valószínűleg először hibás adatot közöltek, később ezt korrigálhatták.) A megyék közül a legtöbb fertőzöttet Pest megyében jelzik, aztán Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg következik. A negyedik legtöbb beteg Baranyában van. A hivatalos statisztika szerint a legkevesebben Hevesben és Békésben fertőződtek meg.

Országosan 525-re, azaz tegnap óta 33-mal nőtt a fertőzöttek száma, az elhunytaké néggyel, így már 20-an haltak meg a koronavírus következtében a hivatalos statisztikák szerint.

Az elhunytak átlagéletkora 72,65 év. 40-en meggyógyultak, 61-en vannak karanténban, és 15.208 mintavétel történt az országban.