Korábban már többször szóba került, most viszont célegyenesbe fordult egy új egyetemi fogászati tömb építése, amely nemcsak az orvostanhallgatóknak, hanem a pécsi betegeknek is színvonalas, XXI. századi ellátást jelent.

Nemrégiben számoltunk be róla, hogy a Pécsi Tudományegyetem kiírta a közbeszerzést az új Fogászati Elméleti Tömb építésére, amely amellett, hogy minden szempontból megfelel majd az orvostanhallgatók képzésének, a betegek számára is minőségi változást hoz: 61 fogorvosi székes egységet terveznek, ez az ultramodern egység váltja le a már meglehetősen elöregedett Dischka Győző utcai fogászati klinikát. (Amit egyébként 1975 óta használnak, és valóban megérett már a „cserére”.)

Szemben az orvosi kar – erre a területre épülhet az új fogászati centrum
Ilyen lesz az új egyetemi fogászati tömb

A Pécsi Tudományegyetem lapunkat úgy tájékoztatta, a Tüzér utca 1. szám alatt, szemben az orvosi kar épületével épülhet meg az új, 2750 négyzetméter hasznos alapterületű, 5 szintes fogorvosi központ. Az épületet a földrajzi adottságoknak megfelelően tervezték, így északkeletről gyalogosan földszinten, míg délnyugatról az alagsorban, azaz egy szinttel lejjebb gépkocsival lehet majd megközelíteni. A területen értelemszerűen parkolási lehetőség is lesz.

A kivitelezők július 10-éig jelentkezhetnek, a nyertes a szerződéskötéstől számítva 18 hónap alatt építheti meg az új pécsi fogászati klinikát.

A Pécsi Tudományegyetem több látványtervet is küldött lapunknak, ezeken jól látszik, milyen modern fogászati centrum várja majd a pécsieket:

Hirdetés