Biró Károly: „Már többször nyúltam a telefonért, hogy mentőt hívjunk”

Kozármisleny polgármestere elkapta a koronavírust, állapotáról közösségi oldalán számolt be. Hoppál Péter országgyűlési képviselő is beteg, ő szintén a Facebookon írt arról, milyen tünetei vannak.

hirdetés

Biró Károlynál október 29-én mutatták ki a Covid-19 vírus jelenlétét. Már aznap este belázasodott, majd „elkezdődött a szűnni nem akaró, fullasztó, száraz köhögés”. Amint írja, feleségét is tesztelték, neki még erősebbek voltak a panaszai, a tesztelés eredményére hét napot kellett várni.

„Az első 5 napban folyamatosan hullámzó, közepesen magas láz, köhögés, fejfájás, izomfájdalmak, levertség voltak a panaszok. Az 5. naptól minden reggel már úgy éreztük, hogy jobban vagyunk, aztán délre még magasabb lázzal és még nagyobb levertséggel szembesültünk” – írja a polgármester mai, vasárnapi posztjában. Ebben beszámol arról is, hogy felesége már jobban van, napok óta lázmentes, ő is arra számított hogy mára javulni fog az állapota, ehhez képest ez a legrosszabb napja.

„Egész nap ki sem tudok kelni az ágyból, folyamatosan magas láz, szédülés, izzadás, didergés, nem tudok állva maradni 5 percnél tovább” – írja.
Már többször nyúlt a telefonért, hogy mentőt hívjon, de mivel a légzése még jó, ezt eddig elvetették – derül ki a bejegyzésből.

A hétvégén Hoppál Péter országgyűlési képviselő is beszámolt koronavírusos tüneteiről.
Szombati bejegyzésében azt írja, egy hete koronavírusos. Enyhe száraz köhögéssel kezdődött a betegség, a második naptól folyamatosan hullámzó hőemelkedése van.
„Enyhe nátha, fejfájás, fáradtság, szédülés szintén folyamatosan elkísér. Torokfájás jön-megy. A szaglásom és ízlelésem a karantén negyedik napján veszítettem el. Igen erős izomfájdalom gyötört öt-hat napon át, ami tegnap óta mérséklődik” – áll a posztban.

Hoppál Péter otthonában gyógyul – Forrás: Hoppál Péter Facebook-oldala