Birtokba vették a gyerekek Pécs új sportcsarnokát

Szerdán átadták a PVSK új, multifunkcionális munkacsarnokát, ahol többek közt a kosarasok, ökölvívók is edzhetnek. A lelátóval rendelkező korszerű létesítmény csak egyike azon fejlesztéseknek, amelyek a százéves múltra visszatekintő PVSK sporttelepét érintik. Összesen 4,6 milliárd forintból megújul az atlétikapálya, új füves és műfüves pályák is épülnek. A magyar kormány további félmilliárd forint támogatást biztosított a PVSK infrastruktúrájára, amiből bővítik a Verseny utcai telephelyet.

hirdetés
Uránia Mozi

Évtizedek óta vártak erre a fejlesztésre, most pedig birtokba vehették a PVSK kosarasai azt a multifunkcionális csarnokot, amiben egy évben több ezer gyermek is megfordulhat. A létesítmény átadóján Iványi Dalma örökös bajnok könnyeivel küzdve a gyerekekhez szólt, akiket arra kért, mindent érzelmekkel együtt csináljanak, mert úgy van értelme a sportnak is.

Iványi Dalma Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól vette át a kosárlabdát és a csarnokot

– Sportot érzelmek nélkül nem érdemes csinálni. Talán az a legnagyobb útravaló, amit tőlünk és szüleitektől kaphattok, hogy mindent száz százalékkal csináljatok – mondta a PVSK szakmai edzője.

Czerpán István, a 100 éves PVSK elnöke beszédében hangsúlyozta, több évtizedes álom vált valóra, hogy egy ilyen korszerű létesítményben edzhetnek a fiatalok.

– Ez a létesítmény a ’40-es évek végén mozdonyszín volt, javítóműhely, előtte pedig istálló. Az ’50-es évek elejétől lett kosárlabdaterem, majd akkor vette kezdetét a PVSK létesítményeinek építése, így a stadion is. De azóta jó pár évtized eltelt, és most végre itt állhatunk egy ilyen korszerű intézményben – mondta Czerpán István.

Nemcsak a kosarasok, hanem az ökölvívók is használják majd a csarnokot

A munkacsarnokok azonnali sikerélmények helyszínei – ezt már Szabó Tünde mondta. A sportért felelős államtitkár beszédében hangsúlyozta, Pécs egy olyan hely, ami megérdemli az ehhez hasonló fejlesztéseket.

– Kevés olyan település létezik, ami jobban megérdemelne egy ilyen sportlétesítményt, mint Pécs városa. Itt a kosárlabda gazdag hagyományokkal bír, hiszen a női szakág egészen lenyűgöző múltra tekinthet vissza, és a férfiak is nagyszerű eredményeket értek el az elmúlt időszakban – mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere hangsúlyozta, az ország számos pontján épültek sportlétesítmények, amelyek kiemelten figyelnek a fiatalok képzésére és egészségére. Nincs egy éve, hogy a Nemzeti Kosárlabda Akadémiát is felavatták a városban.

A multifunkcionális csarnok lelátóval ellátott, így a szülők is végigizgulhatják az edzéseket

– A PVSK-ban négy generáció óta ápolják a sport szeretetét, és most a fiatalok is tovább vihetik azt a lángot, amit az elődök képviseltek – mondta Rákossy Balázs. Az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár, a klub társadalmi elnöke elmondta, ezekkel a létesítményekkel alátámasztják azt, hogy Pécs ne csak a gazdaság, a kultúra, hanem a sport fellegvára is lehessen. Rákossy hozzátette: két éve Orbán Viktor miniszterelnök is meglátogatta a PVSK sporttelepét és személyesen is támogatásáról biztosította a nagy múltú klubot.

– 4,6 milliárd forintot kapott a PVSK arra, hogy az itt lévő infrastruktúráját fejlessze. Új stadionnal, új edzőpályákkal, új atlétikacsarnokkal és mindazzal, ami hozzátartozik a sportörökségünkhöz, hogy azokat újra régi fényében használhassák a fiatalok – mondta Rákossy Balázs.

A PVSK egyébként további félmilliárd forintos támogatást kapott arra, hogy a sporttelepe környékén lévő szabad területek felvásárlásával az egyesületet tovább bővítse. Emellett pedig a magyar kormány a kiemelt budapesti sportegyesületek támogatásához hasonlóan a PVSK pénzügyi hátterét is igyekszik megteremteni. Ez azt jelenti, hogy az intézmények fenntartásában is segítenek – tette hozzá Rákossy Balázs.

PVSK kosárlabda
PVSK kosárlabda gyerekek
PVSK kosárlabda gyerekek
PVSK kosárlabda
PVSK Iványi Dalma
DSC_4139
PVSK gyerekek kosárlabda
DSC_4142
PVSK új
PVSK

 

Hirdetés