Borított az ellenzéki párt: kiderült, hogy miért nincs Pécsen összefogás

A DK és a volt szocialista alpolgármester, Kunsz Márta, a DK jelenlegi helyi vezetője provokációja rombolta az ellenzéki együttműködést – vélekednek azok, akiket az MSZP-DK-Momentum-Jobbik-csoport elutasított. Szerintük az óbaloldali blokk leszalámizta a pécsi ellenzéket, hülyének nézte őket, a Péterffy-féle összefogásban pedig korábbi hatalmi pozícióban már elkopott baloldali és fideszes politikusok vannak.

hirdetés

Miközben olyan polgármesterjelöltet indít az MSZP-DK-Momentum-Jobbik-csoport, aki jelenleg is fideszes önkormányzati cégnél dolgozik vezetőként, és akiről Mellár Tamás azt mondta, hogy a Fidesz B terve, addig ugyanők azt állítják az LMP-ről, hogy a Fidesz kottájából játszik.

Az LMP baranyai elnöke, Angyal Károly Kóbor József LMP-s városházi képviselő, egyetemi oktató írását osztotta meg, amelyből az derült ki, hogy koncepciózusan akarták őket kiszorítani az ellenzéki oldalról. Az LMP-sek szerint is a választók nem azt várják, hogy szeressék egymást az ellenzéki oldalon, hanem hogy együttműködjenek.

Kóbor azt írta: „ezt ma is fenntartom. De azt nem mondtam, hogy bárki elvárhatná, hogy hülyének nézzük egymást, másrészt felrúgjuk azt, amiben megállapodtunk”.

A baloldali polgármesterjelöltről azt írja, hogy rá csak „befogott orral” lehet szavazni, „a nagyüzemi faégetés és egyéb személyével kapcsolatos problémák illata miatt”. Arról nem is beszélve, hogy ő akarta megszabni, hogy ki lehet képviselőjelölt és ki nem – vélekedik.

A bejegyzésből kiderült, hogy a „korábbi tárgyalások során a Péterffy-óbaloldali blokk, a DK-MSZP, plusz elég nyilvánvalóan Puch László, az MSZP volt pénztárnoka folyamatosan leszalámizta a többi pártot, az LMP-nek pedig a szalámivég jutott volna.”

Az LMP-sek szerint nincs összefüggésben az LMP kiszorítása az együttműködésből az EP-választási eredményükkel, hiszen a Jobbik még jobban leszerepelt, de „nekik négyszer akkora képviseletet kínáltak. És az MSZP is »leszerepelt« legalább ugyanígy”.

Az LMP úgy látja, hogy ők nem is tettek mást, amikor a külön indulás mellett döntöttek, csupán visszatértek az együttműködés eredetileg tervezett formájához, a koordinációhoz, és a visszalépések felajánlásához. Mint az a bejegyzésből olvasható, Fidesz-ellenes erőként együttműködnek majd, átvilágítják a városi cégeket, leváltják a vezetőket, ha szükséges, ügyészségi- és büntetőeljárásokat indítanak.

Szerintük a „Péterffy-féle összefogásban korábban már hatalmi pozícióban elkopott  baloldali és fideszes politikusok vannak”, akik majd „lemutyiznak a Fidesszel”, ha ilyen ügyekről lenne szó.

Kóbor szerint ők zöld várost, ezt kiszolgáló várospolitikát akarnak, elég volt a kamuzásból,  a Fidesz-MSZP-gyökerű városi politikai klikkből. Valódi változásokat akarnak, egy valódi ellenzékkel – zárul az írás.

A történtek kapcsán egy Facebook-kommentben a Kétfarkú Kutyapárt pécsi vezetője, Martos G. Csongor is tömören véleményt nyilvánított az LMP-vel szembeni baloldali eljárásról, a párt „kicsinálását” és az erről szóló baloldali lap cikkét egyszerűen „szemétnek” tartotta.

Hirdetés