Börtönt kér az ügyészség a férfira, aki eltörte egy hattyú nyakát Orfűn

Állatkínzás vétségével vádolják azt a férfit, aki július végén az Orfűi tónál eltörte egy hattyú nyakát – áll a Baranya Megyei Főügyészség mai sajtóközleményében. 

hirdetés
Uránia Mozi

A vádirat szerint a férfi a családjával Orfűn, a tavon lévő egyik stégnél tartózkodott, melynek  közelében kacsák és hattyúk voltak. A vádlott nagyobb mennyiségű  alkoholt fogyasztott.  A férfi fia a stég közelében úszó kacsákat etette, azonban emiatt a vízen lévő hattyúk, két  felnőtt és nyolc fióka is a stéghez mentek. A vádlott ettől ingerült lett, mert tartott tőle, hogy a  madarak miatt nem fog tudni fürdeni. Ezért beugrott a vízbe, a hattyúk közé ment, majd  megragadott egy szürke-fehér tollazatú fiatalabb madarat és annak nyakát eltörte – írja a sajtóközlemény.

A hattyú elpusztult.  Az ügyészség szerint a vádlott azzal, hogy a hattyú nyakát eltörte, gerinces állatot indokolatlanul bántalmazott, és  ez a madár pusztulását okozta.  

A szabadlábon lévő férfival szemben az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés  kiszabását indítványozta, a vádlott büntetőjogi felelősségéről a Pécsi Járásbíróság dönt majd.  

Illusztráció: Pixabay.com