Bronzérmet nyert a pécsi kosárcsapat a Nemzeti Leány Junior Döntőn

Hatalmasat küzdve, a mérkőzés nagy részét kontrollálva 45-62-ra nyert a Rátgéber Kosárlabda Akadémia Alapítvány junior csapata a DVTK ellen, a nagyszerű csapatmunkával elért diadallal pedig megszerezték a lányok a Nemzeti Leány Junior Bajnokság bronzérmét. 

hirdetés
Uránia Mozi

Felfokozott hangulatban, óriási hangzavar közepette a miskolci Kababik találatával indult a bronzcsata. Majdnem két perc telt el, mire Wentzel Nóra révén megszerezte a PEAC Kosárlabda Akadémia az első kosarát (2-2). A nagy tét és a negyedik nap alatt sorra kerülő ötödik mérkőzés terhének betudhatóan sok volt a pontatlanság, a kimaradt dobás mindkét oldalon. Kosárszerzés közben Radakovic ütött oda Kiss Angelikának, a ráadás büntetővel vezetett a DVTK, 5-2 állt a táblán. Minden erejét igyekezett beleadni mindkét csapat támadásban, Vojinovic Milica egyenlített a 9. percben (9-9), a negyed végeredményét pedig a pécsiek irányítója, Szücs Luca állította be három hibátlan büntetőjével (11-14). Nagy birkózás és kevés kosár maradt a második negyed jellemzője, kereken öt percet kellett várni ennek a 10 percnek az első kosarára, Wentzel Nóra középtávolija esett be (11-16). Átlendült a holtponton a miskolci csapat is, Ocsenás, majd Kecskés is betalált, amivel egy pontra zárkózott fel (15-16). Wentzel Nóra büntetőzött eredményesen, majd Kiss Angelika két kosarával vezetett a DVTK. Ismét a pécsi Wentzel Nóra nevétől volt hangos a sportcsarnok, a nagyszünetben a házigazda PEAC két ponttal vezetett (22-20).

Két és fél perc után a DVTK vezetőedzője kért időt, Szücs Luca ziccerét és Wentzel Nóri dupláját követően, hisz csapata hat pontos hátrányba került (20-26). Szegeczki állította meg sportszerűtlen hibával a védőlepattanóval meglóduló Selcovát, aki minkét büntetőjét bedobta, majd mezőnyből is eredményes volt (20-30). Varga Eszter a támadóidő lejártakor szerzett kosara után dobott plusz büntetője nyomán 33-22-re vezetett a PEAC, aztán a dudaszóra varázsolta fel a labdát ismét palánk alól a pécsiek motorja, így 40-29-es pécsi vezetéssel indult a záró felvonás. A fáradhatatlanul küzdő fekete mezes Wentzel Nóri hat pontjára Ocsenás tudott csak egy duplával felelni három perc alatt, majd a pécsi oldalon Ilina Selcova pontozódott ki elsőként a mérkőzésen (33. perc 31-46). A negyed derekán a 24. pontját szerző, fantasztikus teljesítményt nyújtó Wentzel Nóra kosara után kikérte utolsó idejét is Magyar Gergely 49-35-ös pécsi előnynél. Nem adta fel a DVTK, többek közt letámadással is próbálkozott, közben Radakovic is kipontozódott, Kiss Angelika pedig pontosan büntetőzött. Bacsó is kiszállt két és fél perccel a vége előtt, faultokkal próbálkozott a DVTK nem egy ízben, a pályán pedig Varga büntetőzhetett. Vojinovic Milica talált be mezőnyből, majd a mérkőzés első hárompontosát is ő jegyezte másfél perccel a vége előtt pedig a két csapat összesen 26 alkalommal próbálkozott a 6,75-önt túlról! A vége 62-45-ös teljesen megérdemelt pécsi győzelem és bronzérem a junior döntőn!

Íme egy összefoglaló videó: 

DVTK Akadémia – PEAC Kosárlabda Akadémia 45-62 (11-14, 9-8, 9-18, 16-22)

Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos centerpálya

V.: Major Ádám, Kruk Melinda, Stánicz Péter

DVTK: Kecskés 2, Szegeczki 3, Kababik 8, Ocsenás 10, Kiss 16. Csere: Végh-Dudás 2, Csoma 2, Bacsó 2, Kárpáti -, Tőzsér -. Edző: Magyar Gergely

PEAC-KA: Varga 11, Wentzel N. 24, Hegedűs -, Radakovic -, Vojinovic 15/3. Csere: Selcova 4, Szücs 8, Kaposi -, Kovács O. -, Wentzel H. -. Edző: Hartung Anita, Gyenizse Áron