Buszt festettek a Pécsi Tudományegyetem hallgatói

A PTE egy különleges kezdeményezéssel csatlakozott az Európai Mobilitási Hét programjaihoz, a hallgatók által festett busszal péntektől már a forgalomban is találkozhatnak a pécsiek.

A Pécsi Tudományegyetem is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét programhoz, amelynek célja, hogy a városokban, így Pécsett is felhívja a figyelmet a fenntartható közlekedési alternatívákra, mint a séta, kerékpározás vagy közösségi közlekedés. A program keretében szerdán egyetemi vezetők pattantak biciklire, csütörtökön az orvosi kar parkolójában egy csuklós buszt festettek hallgatók, oktatók és a PTE gyakorló gimnáziumának diákjai.

Egyetemi vezetők ültek biciklire

A pécsi egyetemisták körében igen népszerű a kerékpározás és a közösségi közlekedés kombinációja, így adott volt, hogy egy busz felületén jelenjenek meg a Mobilitási Hét kampány fontos üzenetei. A körbefutó grafikán a várossal és egyetemmel azonosítható jellegzetességeket a föld színeiben pompázó inda öleli, amely a természeti környezet szépségére, törékenységére, ugyanakkor éltető erejére, vitalitására hívja fel a figyelmet. A tervező dr. Vasváry-Nádor Norbert, a Műszaki és Informatikai Kar Ipari Termék- és Formatervező Szak vezetője, a kivitelezésben a szak hallgatói segítették.

A festett busszal szeptember 20-tól lehet majd találkozni a városban.

– Nem volt kérdés, hogy az egyetem csatlakozik-e a programhoz, hiszen jelenünk egyik legfontosabb ügyét tematizálja, a fenntartható közlekedést – mondta Jenei Zoltán kancellár. – A környezetkárosítás mérséklése érdekében sokat tehetünk helyben is, és ebben a folyamatban a Pécsi Tudományegyetem erős szereplő kíván lenni.

Fotók: Csortos Szabolcs/UnivPécs

hirdetés
Hirdetés