Csak júliusban húsz roncsautót szállítottak el Pécsen

Folyamatosan szállítják el a magukra hagyott gazdátlan autókat a pécsi parkolókból. A közterület-felügyelet csak júliusban 20 roncsautót vitetett el, ezzel szabadítva fel helyeket a sűrűn lakott városrészekben – például Uránvárosban és Kertvárosban. Az önkormányzat közleménye olvasható alább.

hirdetés
Uránia Mozi

Csontváry Kosztka Tivadar utca, Maléter Pál út, Eszék utca, Kőrösi Csoma Sándor utca, Ajtósi Dürer utca, Semmelweis Ignác utca – csak néhány helyszín, ahol gazdátlan gépkocsik foglalták hosszú ideig a parkolókat Pécsett. Ahogy több más helyről, úgy innen is a közterület-felügyelet munkatársai szállíttatták el a roncsokat,

hirdetés
Uránia Mozi

júliusban összesen 20 darabot.

Hasonló „mennyiséget” terveznek elvinni augusztusban is a közterületi parkolókból. Ezzel nemcsak a városképet romboló látványt szüntetik meg, hanem helyeket is felszabadítanak, így javítva a sűrűn lakott városrészek parkolási helyzetén.

– Ha az elhagyott autók nem tilosban parkolnak, akkor néhány hónap türelmi idő és a tulajdonos többszöri felszólítása után lépnünk kell, és el kell vitetnünk az elhagyott járműveket. Az így elszállított autók esetében pénzbírságot nem szabunk ki a tulajdonosokra, de az elszállítás és a tárolás költségét nekik kell megfizetni. Ez félévnyi tárolás esetén meghaladhatja a 250 ezer forintot. Fél év után a roncstelepet üzemeltető vállalkozó, a tulajdonos előzetes értesítését követően, értékesítheti, vagy egyéb módon hasznosíthatja a járműveket – foglalta össze Schranz Richárd, a Pécsi Közterület-felügyelet vezetője.

Hirdetés