Csodás dupla szivárvány jelent meg Pécs felett!

A szombat esti kiadós vihar után varázslatos dupla szivárványos vasárnap reggel virradt Pécsre! Jó, hogy így indult a nap, de sajnos a reggeli napsütés már a múlté, szürke már minden, és újra esik, a Pécs egét beragyogó ritka időjárási jelenséget elmosta az egész vasárnap kitartó eső. 

Szombat este söpört végig Pécsen egy heves zivatar, utána vasárnap reggel azonnal ki is sütött a nap, az elvonuló eső pedig csodálatos dupla szivárványt hagyott maga után, jó reggelt kívánva a pécsieknek. Mutatjuk:

Amilyen szép volt, olyan gyorsan távozott is a pécsi dupla szivárvány, elmosta egy újabb felhőszakadás. Egyébként a felhőszakadások miatt Baranyában továbbra is másodfokú figyelmeztetés van érvényben, emellett zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat írja: vasárnap ismét szórványosan várhatóak zivatarok, amelyek szinte bármely napszakban megjelenhetnek, és több hullámban követhetik egymást délről észak felé vonulva. Legjellemzőbb kísérőjelenségük a felhőszakadás lesz – rövid idő alatt 30-50 milliméter csapadék zúdul le –, de néhol átmenetileg viharos szél is előfordulhat.

Az előrejelzés szerint a hőmérséklet napközben 22-29 fok között alakul, nyugaton lesz hűvösebb. Késő estére 17-23 fok közé hűl le a levegő.

Nem jó hír ez, de amíg újra ki nem süt a nap, itt van ez a szép kis kép a reggeli kettős szivárványról:

hirdetés