Döglégy Zoli is a pécsi horrorfilmesekkel van!

Hamarabb érkezik az új pécsi horrorsztori, az előzetese is megérkezett, és még Gangsta Zolee is az amatőr filmes srácok mögé állt!

Mint azt nem is olyan régen megírtuk, új horrorepizódot forgatnak azok a lelkes amatőr pécsi srácok, akik tavaly december elején mutatták be első, mobiltelefonnal forgatott egyórás rémtörténetüket, A Panelt, ami a Horror Stories of Pécs (Pécsi Horrortörténetek) című sorozatuk nyitó része volt. Az új horror, A Baba, korábbi alkotásuktól eltérően egy misztikus, természetfeletti, ijesztő, és kemény történet lesz, mely összeköti Japánt és Pécset.

Az öngyilkosok erdeje

A Baba két lánytestvérről szól, akik közül az egyik Asivadában, a legendás és hírhedt „öngyilkosok erdeje” melletti japán városban járva vesz egy babát testvérének, aki Pécsett maradt. A babát elküldi testvérének, és nagyjából itt indul be a sztori, ugyanis a baba Pécsett életre kel, aminek nagyon nem lesz jó vége.

A baba, ami életre kel Pécsen

A szinte rohamtempóban készülő új epizód kapcsán két igencsak jó hírrel szolgálhatunk azoknak, akik már nagyon várják a gyilkos japán lánybaba pécsi gyilkolászását. Németh József, A Panel író-rendezője és egyik főszereplője, valamint A Baba szerzője elmondta, hogy a forgatással nagyon jól haladnak, egy napjuk van vissza mindössze, közben pedig folyamatosan dolgoznak az utómunkálatokon is. Az eddig felvett anyagokat már megvágták, tehát minden a legnagyobb rendben megy ahhoz, hogy hamarosan bemutassák a filmet. Az első tervekkel ellentétben azonban A Baba nem április elsején érkezik, hanem egy héttel korábban, március 23-án! Ez a dátum szerepel az epizód nemrég megjelent előzetesében is, melyet nem szabad kihagynia a pécsi horror-rajongóknak!

Íme:

Az előzetes és az előrehozott bemutató után pedig jöjjön az egyik legjobb A Babával kapcsolatos hír: a hazai hip-hop örökbecsű, trágár fenegyerekei, a Ganxsta Zolee és a Kartel beállt az epizód mögé! Lesz ugyanis egy kocsmai jelenet A Babában, amihez Németh József nagyon sokáig keresett olyan zenét, ami passzol a söröző és a jelenet hangulatához. Olyan zene kellett, amit sokan ismernek, és szólhat a kocsma hangszóróiból. Egyszer csak – ahogy Németh mesélte – a semmiből beugrott Zana „Döglégy” Zoltán, azaz Ganxsta Zolee bandája, akiknek a rendező régóta rajongója.

– Megkerestük az együttest a Facebook-oldalukon, elmeséltük nekik a koncepciót, hogy miről lenne szó, és hogy ha benne lennének, egy pár perces jelenetben használnánk néhány számukat. Nagyon jó fejek voltak, egyből belementek, megengedték, hogy ingyen használjuk bármelyik számukat, és sok sikert kívántak a munkánkhoz – mondta Németh.

A Kartel tagjai bírják a horrorfilmeket, ezért segítettek szívesen a pécsieknek

Gangxsta Zolee-ék valóban ilyen jó fejek, hiszen mikor megkérdeztük őket, hogy miért döntöttek úgy, hogy csak úgy megengedik a számaik ingyen felhasználását, a következő választ adták:

– Lehetne ezért pénzt kérni, de mi nem ilyen zenekar vagyunk, támogatunk mindenféle hasonló kezdeményezést. Szoktunk kapni ilyen felkéréseket, de természetesen nem mindenre tudunk igent mondani. Ebben az esetben az volt a fő ok, hogy imádjuk a horror filmeket! – nyilatkozta lapunknak az együttes, akik egyébként március 24-én Pécsett is fellépnek, a Sörházban.

A Gangxsta Zolee és a Kartel dalaival kiegészült A Baba tehát március 23-ától lesz látható a a Horror Stories of Pécs YouTube-oldalán, ahol természetesen A Panel is megtekinthető.