Durva szélvihar söpört végig a megyén, Pécset is rendesen megtépázta

Baranya megyében az éjszaka 35 esetben vonultak a tűzoltók a viharos szél okozta károk felszámolása céljából. A városi közterületeken keletkezett károk elhárításán a Biokom NKft. zöldterületi részlegének teljes állománya dolgozik jelenleg is. 

hirdetés

Az egységek a 35-ből 29 esetben a Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság működési területén található kárhelyszínekre vonultak. A tűzoltók főleg kidőlt fákat távolítottak el az utakról, parkoló autókról, illetve villanyvezetékekről és egy esetben a vasúti pályáról.

Személyi sérülés a nagy erejű szél miatt nem történt, azonban Néhány esetben komolyabb anyagi kár keletkezett.

  • Pécsett a Berek utcában egy épület erkélyeit a kidőlt fa megrongálta, a pécsi tűzoltók avatkoztak be.
  • Szentlőrincen, a Pécsi úton egy hozzávetőleg 20 méter magas platánfa kettétörve az úttestre zuhant egy villanyvezetéket eltépve, amely a járdára lógott. A szigetvári tűzoltók távolították el a forgalmat akadályozó fát, és átadták a helyszínt az E.ON szakemberei számára, akik elvégezték a lelógó vezeték javítását.

A Biokom NKft. sajtóreferensétől megtudtuk: a cég munkatársai a mai és a holnapi napon a bejelentések alapján a viharkárok felszámolásán dolgozik. Hozzátette, akár alvállalkozó bevonását is megfontolják, amennyiben szükséges. Tájékoztatása szerint leginkább ágleszakadások voltak jellemzőek, nagyobb károk az Árnyas utcában, a Budai vám környékén, a Magaslati úton, a Maléter Pál úton, valamint a már említett Berek utcában keletkeztek.

Íme, itt van galériánk a viharkárokról:

Nektek is vannak hasonló, sokatmondó fotóitok? 

Hirdetés