Hernesz Adrienn és Sándor Diána körülbelül másfél éve találkozott először. A pécsi fiatal lányok akkor még csak ötletként beszéltek arról, mit tudnának együtt létrehozni. Majd az élet úgy hozta, hogy rövid időn belül elkezdték megvalósítani ötleteiket.

hirdetés

Az ötletelésnek egy közös projekt, egyesület lett az eredménye, amelynek öt fontos kulcsszava van: a tánc, a sport, a tisztelet, az alázat és a kitartás. Számukra ezek a fogalmak nagyon fontosak, hiszen a mai világ a gyermekeknek ebben nem mutat példát.

„Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekekből ezeket felszínre hozzuk és meg is tartsuk bennük. Mi ezen dolgozunk Diával” – mondta Hernesz Adrienn, aki azt is hozzátette, hogy „ezeknél a gyerekeknél, akik itt vannak velünk, nem az a fontos, hogy milyen telefonjuk, vagy laptopjuk van, hanem az hogy együtt akarnak lenni, együtt akarnak táncolni, ami egy nagyon jó érzés.”

A kis táncos csapat nemrég Álmosvölgyben táborozott, ahol egy csodálatos hetet töltöttek el együtt. Mi itt látogattuk meg őket.

A T.A.L.L.SZ fája egyesület nemrég alakult, az elnevezést pedig a tánc, az akrobatika, a lélek, a légzés és a szabadság szavak ihlették. Tánc, mivel az egyesületben több táncfajtát is elsajátíthatnak nem csak a gyermekek, de a felnőttek is, ugyanis modern táncot, rúdtáncot és hip-hopot is tanítanak. Akrobatikát szintén oktatnak az egyesületben. A lélek pedig azért fontos, mert a kamaszok elmondhatják a problémáikat a tanáraiknak, akik meghallgatják őket, segítenek nekik. A légzés és a szabadság elengedhetetlen az élethez.

A rúdtánc fortélyaival is megismerkedhetnek az egyesület tagjai
Sándor Diána nem csak a földön, de a rúdon is otthon érzi magát

– Nagyon örülök, hogy egy ilyen csapattal dolgozhatok. A lányok alázatosak, kitartóak és nem utolsósorban nagyon ügyesek. Egyértelmű, hogy célunk a világbajnokság! – mondta Sándor Diána, az egyesület másik alapítója és a táncművészet oktatásának vezetője, aki hozzátette, folyamatosan várják a csapat új tagjait egészen 16 éves korig.

Emellett várják azokat a lányokat és hölgyeket is, akik a rúdtánc fortélyaival ismerkednének, hiszen szeptemberben indul egy csoport a teljesen kezdők számára. Jelentkezni az egyesületbe, mind rúdtáncra, táncművészetre, akrobatikára, és hip-hopra Hernesz Adriennél 06 70/363-2662-es telefonszámon, valamint ezen a Facebook-oldalon lehet.

 

Még néhány kép az egyesület munkájáról:

Hirdetés