Egy hét múlva beköltözik a Mikulás pécsi otthonába! Gyerekek, nézzetek be hozzá!

November 23-án, éjszaka a Mikulás ismét beköltözik a MárkusZínházba, ahol két héten át vendégeskedik majd! Ott készíti, csomagolja az ajándékokat, ott mos fogat, ott alszik és ott eteti a rénszarvasát a bábszínház előtt, meg az egereket a műhelyben. Gyerekek, most ti is megleshetitek, hogyan éli mindennapjait Pécsett!

hirdetés
Uránia Mozi

Egy hét múlva megnyílik a Mikulás szobája, a jóságos fehér szakállú és a MárkusZínház társulata idén is vár minden gyermeket, szülőt, nagyszülőt, dédikét tárlatvezetéssel, rengeteg új információval, a Mikulás kedvenc teájával és mézeskalácsával, és persze sok-sok meglepetéssel.

hirdetés
Uránia Mozi

Idén rajzversennyel is készül, a neki legjobban tetsző rajzok alkotóját egy különleges, az Északi-sarkon készült ajándékkal lepi meg! Idén három kategóriában is pályázhatnak a kis és nagy pécsiek, óvodások, kisiskolások, felsősök és felnőttek (a részletekről itt lehet olvasni).

A nagyszakállú egy kedves levelet is küldött a pécsi gyerekeknek és szüleiknek, alább elolvashatjátok sorait:

Drága Gyermekek, és jó szüleik!

Remélem, levelem jó egészségben talál mindnyájatokat!

Megint eltelt egy év, s mi itt az Északi-sarkon kitartóan készülünk arra, hogy idén is minden gyermek csizmácskájába tegyünk egy-két jó szót, bátorságot, reményt, hitet, jókedvet. Készülnek az ajándékok, lesem titkos szavaitokat, álmaitokat, kívánságaitokat. Hitetek erőt ad nekem minden évben a folytatáshoz, s ezért nem tudok elég hálás lenni Néktek.

Olyan nagy szeretettel gondolok rátok egész évben, és most újra itt az idő, hamarosan Csengő szarvasommal ismét elindulok felétek. Ha minden csillag a helyén áll, akkor November 23-án éjjel érkezem a hűvös északi széllel (lessétek majd az eget!), és beköltözöm szeretett pécsi műhelyszobámba, a Márkus Színbe.

Gyertek, kukucskáljatok be a szobámba, apával, anyával, a családdal közösen! Lili tárlatvezetései alkalmával pedig megtudhatjátok miféle különös, néha hétköznapinak tűnő varázslatos eszközöket használok a mindennapokban, mi a kedvenc sportom, hogy hívják a kedvenc rénszarvasomat, miért teszek kisfókákat a párnám alá, mennyi különös nyelvet beszélek, vagy hogyan tájékozódom az égen…
Várom leveleiteket és rajzaitokat a pécsi postaládámba már november 15-től, a rajzverseny nyerteseinek pedig különleges északi ajándékkal is készülök!

Szeretettel Ölellek Benneteket!

Mikulás

Hirdetés