Egyelőre megállíthatatlannak tűnik a PMFC

Egyelőre megállíthatatlannak tűnik a Pécsi MFC – Vas László együttese ugyanis eddigi négy bajnokija közül, az NB III.-ban egyedüli csapatként valamennyit megnyerte, szerzett húsz gólt, s mindössze kettőt kapott, írja a Nemzeti Sport.

– Felelőtlenség lenne kijelenteni, hogy számítottunk erre a szereplésre, de aki ismer, tudja, mindig, minden szituációból a maximumot akarom kihozni – mondta Vas László, az NB III. Közép-csoportjában szereplő Pécsi MFC edzője, aki tavaly októberben vette át az együttes irányítását. – Ettől függetlenül nem kell messzemenő következtetéseket levonni abból, hogy például a Taksony ellen nyolc, míg legutóbb a Dabas–Gyón ellen hat gólig jutottunk – a földön kell maradnunk. A nyáron úgy próbáltuk megerősíteni keretünket, hogy az adott futballista ne csak képességekben legyen megfelelő, hanem emberileg is: jó társaság jött össze, ez elengedhetetlen ahhoz, hogy egy csapat sikeres legyen. Tudom, sablon, de e nélkül nem lehet kiemelkedően szerepelni, vagyis lépésről lépesre kell haladnunk, másképpen nem megy.

Vas László leszögezte, nem szeretne hangzatos nyilatkozatokat tenni, miszerint mindenképpen meg kell nyerni a bajnokságot, ugyanis nem akar nyomást helyezni a futballistákra sem.

– Maradjunk annyiban, hétről hétre azzal a céllal futunk ki a pályára, hogy nyerjünk – fogalmazott.

További részleteket, többek között a szurkolók lelkesedéséről a Nemzeti Sport oldalán, ITT olvashatunk.