Látványos szakaszába fordult a mecsekoldali tehermentesítő út építése, ha semmi nem jön közbe, ősz végére készülhet el a sok tízezer pécsi számára fontos út.

hirdetés

Ha valaki a Petőfi-Kodály utcai körforgalomnál autózik, észreveheti, hogy egyre jobban körvonalazódik, merre is halad az új pécsi, mecsekoldali tehermentesítő út, amely a Bálicsi utat köti össze a körforgalommal. Mint a városházától megtudtuk, a csapadékvízelvezető-rendszer kiépítése és ezzel párhuzamosan a nagy tömegű földmunkák végzése zajlik, azaz a töltésrézsűk és bevágások kialakítása, mely az útépítés elő fázisa. A következő néhány hétben zajlik le ez a fontos munkafolyamat, melynek során az építendő út és járda nyomvonala egyre jobban körvonalazódik, közölték a szakemberek.

Fontos szakasza folyik a munkának

A legkritikusabb és időigényes szakasz, a közműkiváltás már nagyrészt befejeződött, most a látványosabb ütem, a tényleges útépítés következhet. A teljes útszakaszt várhatóan ősz legvégén adhatják át.

Erre megy majd az új út

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az elmúlt években egyre nagyobb gondot okozott a Mecsekoldal és a belváros között növekvő forgalom – a hegy oldalában mintegy 25 ezren élnek, és egyre több autót használnak.

Bővül a körforgalom

A városvezetés több tervet is megvizsgált, milyen módon lehet enyhíteni a helyzeten, de erre uniós forrást nem kapott a város. A problémákat viszont jelezték a kormányzat felé is, és Pécs egymilliárd forintos támogatást kapott a Miniszterelnökség keretéből erre a célra.

hirdetés