Elég nagy fennakadásokat okoz a Honvéd utcai lezárás, mutatjuk, merre hajts!

Várhatóan hetekig jobb lesz elkerülni a Honvéd utcának még a környékét is, hiszen az említett úton teljes lezárás lép érvénybe február 14-től, sőt a Szigeti út Honvéd utcánál lévő rövid szakaszán is félpályás korlátozás lesz néhány napig. Olvasónk fotóin jól látszik, hogy amint megkezdték a munkát, azonnal hatalmas dugó keletkezett. 

hirdetés
Uránia Mozi

A PécsMa.hu olvasói már korábban értesülhettek róla, hogy torlódásra kell számítani, hiszen jó előre figyelmeztettük őket EBBEN a cikkben. Ha valaki mégis belefutott a lezárásba, mutatjuk, merre induljunk legközelebb.

Merre kerüljünk?

A munkálat a Szigeti út – Honvéd utca csomópontban lévő szennyvízaknától indul, ezért február 14-től várhatóan egy hétig a Szigeti út északi sávját lezárják a csomópontban, a félpályás közlekedést jelzőlámpa segíti. Ez idő alatt a haladás megkönnyítése érdekében a Tüzér utca – Szigeti út kereszteződésében lévő lámpa nem üzemel. Aki teheti, kerülje el ezt a kereszteződést, de a környező utcákat is, például a Kürt vagy a Rókus utcát, ahol valószínűleg megnövekszik a forgalom a lezárt utca és a félpályás korlátozás miatt. Érdemes a Petőfi vagy a Madách utcán át a 6-os utat választani Uránváros és Kertváros felé a Szigeti út–Tüzér utca útvonal helyett.

Ront a helyzeten az autósok szempontjából az is, hogy egy héten át a Budai Nagy Antal utca bejáratában is dolgoznak a szakemberek, a behajtás ez idő alatt a Veres Péter utcából lesz biztosított. Ezt követően a munkálat tovább halad a Szigeti út irányába: a szakemberek a Váci Mihály utca déli bejáratában, valamint a Váci Mihály utca – Szigeti út közötti parkolósávban dolgoznak majd.

Az útlezárás első napján a Szigeti úton és az Ifjúság útján is óriási torlódás alakult ki, számolt be róla olvasónk. A fotók pedig önmagukért beszélnek.

Fotóriporterünk további képei a helyszínről: