Elektromos autókkal mutat példát a pécsi kormányhivatal

Korszerűbb, gazdaságosabb, környezettudatosabb lett a megye több mint 30 kormányhivatali épülete, az energetikai modernizáció jegyében pedig a pécsi hivatal két elektromos autót is kapott!

A Baranya Megyei Kormányhivatal 34 épülete újult meg és vált hatékonyabbá az energiafelhasználást tekintve az elmúlt két év során. Horváth Zoltán, a Baranya Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja az 1,2 milliárd forintos uniós forrásból végrehajtott felújítási és korszerűsítési projekt zárórendezvényén elmondta, hogy a kormányhivatali épületek energetikai fejlesztésének célja a Nemzeti Energiastratégiában megfogalmazott irányelveknek megfelelően többek között az épületek hőtechnikai adottságainak javítása és a költséghatékonyság volt.

Napelemek a kormányhivatal székházán

A kormányhivatali épületek új nyílászárókat, modern kazánokat, hőszivattyúkat, utólagos hőszigetelést, gazdaságos LED-világítást és napenergiát hasznosító napelemeket kaptak, ezáltal csökkentik az energiafelhasználást, és válnak gazdaságosabbá. Kiemelte, hogy Pécsett 22 kormányhivatali épület újult meg a projekt keretében, több mint 800 millió forintból.

Horváth Zoltán és Csizi Péter megcsodálták az elektromos kocsikat

Az energetikai megújulás jegyében került Pécsre az a két Nemzetgazdasági Minisztériumtól kedvezményesen lízingelt elektromos autó is, melyeket a rendezvény után mutattak be a kormányhivatal József Attila utcai székháza előtt. Horváth Zoltán elmondta, hogy az autókkal a kormányhivatal a belső postai feladatokat fogja elvégezni Pécsett és Baranyában.

– Ha ezek a kocsik beválnak, akár többet is beszerezhetünk belőlük, és a legjobb az, hogy mivel a székházra napelemeket telepítettünk, ezért ingyen tölthetjük őket – mondta.

Ingyen tölthetik majd őket, napenergiával

Kiemelte, hogy bízik abban, hogy a baranyai kormányhivatali épületek körében lezajlott energetikai korszerűsítések példaértékűek lesznek a megyében élő emberek és vállalkozások számára.

Példát mutatnak az embereknek és a vállalkozásoknak

A kormányhivatal új elektromos autóinak átadóján részt vett Csizi Péter országgyűlési képviselő is, aki emlékeztetett arra, hogy Pécsett működik az ország egyik legnagyobb napelemparkja, ami – mint mondta – pontosan azt jelzi és üzeni, hogy a városvezetés fontosnak érzi megújuló energiaforrások minél szélesebb körben történő használatát.

– Minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy minél inkább környezettudatos eszközöket használjunk a mindennapokban. Ezt pedig jól mutatja, hogy a kormányhivatal a postajáratát elektromos autókra cserélte, ezzel jó példát mutatva az embereknek – mondta Csizi Péter.

hirdetés

Hirdetés