Élete a nevelés: újabb öt évig a Keleti Városrészi Óvodák élén Tóth Zsuzsanna

Tóth Zsuzsanna, a Keleti Városrészi Óvodák intézményvezetője a minap vehette át újabb 5 évre szóló megbízólevelét. Ez lesz a harmadik ciklusa az óvodák élén. A kinevezés kapcsán több témában kérdeztük. 

hirdetés
Uránia Mozi

Mint kiderült, a Keleti Városrészi Óvodákban az előző nevelési évhez hasonlóan alakult a beiratkozás: jelenleg 704 kisgyermeket nevelnek, szeptembertől pedig 711 lurkó várható. Vagyis ugyanúgy 35 csoportot tudnak indítani, mint az előző alkalommal. Az oltási programról elmondta: 153 dolgozó közül első körben 78 százalék jelentkezett az oltásra, mára pedig 82 százalékuk kapott injekciót.

Az újbóli kinevezéssel kapcsolatban Tóth Zsuzsanna meghatottságának adott hangot, miután Nyőgéri Lajos személyesen adta át megbízólevelét.
Meg is lepődtem, mert 10 év alatt eddig ilyen nem volt, így nem is számítottam rá. Úgy érzem, ezzel az önkormányzatnál elismerték a munkámat, illetve a kollégáimét is, akik velem együtt dolgoznak minden nap itt, a keleti városrészben. Hiszen az a sok siker, amit az elmúlt években elértünk nem csak az én érdemem. Hozzáteszem, a jelenlegi városvezetéssel az egyeztetések folyamatosak, ami az óvodai működést illeti, sőt, mindenfajta lehetséges támogatást is megkapunk és bizalommal fordulhatunk az alpolgármesterhez.”

10 éves munkájának elismerése is az újabb megbízás

A szakember hangsúlyozta, teljesen új pályázati eljárás indul ötévente, amihez szakmai programot kell írni a jelentkezőknek. Mint mondta, 13 nagyon sokszínű közösség munkáját irányítja intézményvezetőként, az óvodák pedig folyamatosan új célokat és feladatokat tűznek ki maguknak, sikereket érnek el, sok jövőre vonatkozó tervet tudott pályázatában megfogalmazni.

– Úgy gondolom, vezetőként meg kell hallgatnom az elképzeléseket és igényeket, és ahol a támogatásomat tudom adni, ott én is hozzáteszek. Mind a 13 ovi nevelőtestületének van arról elképzelése, hogy szakmailag miben szeretnének fejlődni: több tagintézmény fog pályázni az örökös zöldóvodai címre, előtérbe került a tehetséggondozás és a hátránykompenzálás, az eszközparkot is bővíteni szeretnénk például. Együtt határoztuk meg azokat a célokat, amik a következő öt évben várnak ránk – fejtette ki az intézményvezető.

Nyőgéri Lajos és Tóth Zsuzsanna

– Tóth Zsuzsanna remek szakmai programot adott le, a bírálóbizottság mind az öt tagja egyértelmű igennel szavazott rá. Nagyon örülünk neki, hogy további 5 évre pályázott, hisz a többi intézményvezető óvónőhöz hasonlóan, akikkel rendszeres munkamegbeszéléseket tartunk, ő is nagyon jó munkát végez. Mondhatom, hogy az önkormányzati óvodák élén most teljesen alkalmas csapat áll, akik több évtizedes gyakorlattal rendelkeznek, csodás légkört alakítottak ki, mindennapi munkájuk során látom, hogy az életük az óvoda. Minden pécsi szülőt megnyugtathatok: jó kezekben és egyre jobb körülmények között tudhatják a gyermekeiket – mondta Nyőgéri Lajos, szociális ügyekért felelős alpolgármester, aki maga adta át Tóth Zsuzsanna megbízólevelét.

Hangsúlyozta, alpolgármestersége alatt eddig két intézményvezetői kinevezés volt, ő pedig mindkét esetben személyesen adta át a dokumentumot. Mint mondta: „úgy gondolom, a pedagógusok megtisztelnek minket a munkájukkal, így a területért felelős alpolgármester pedig meg kell, hogy tisztelje őket ezzel a gesztussal.”