Szerdán megkezdődött a pécs-pogányi reptér mellett a Magnus Aircraft új repülőgépgyárának építése. Márciusban indul a munkaerő-toborzás és -képzés, a mostani beruházást továbbiak is követik.

hirdetés
Uránia Mozi

Facebook-oldalán jelentette be Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője, hogy szerdán a pécsi-pogányi repülőtér mellett megkezdődött a Magnus Aircraft új beruházásának kialakítása. A képviselő lapunknak elmondta, az eddigi előkészületek után immár látványos szakaszába fordult a pécsi repülőgépgyár építése, minden az előre eltervezett ütemben halad. Ez pedig azt mutatja, közel vagyunk már ahhoz, hogy hamarosan felszállhasson a pogányi kifutópályáról az első Pécsett gyártott repülőgép.

A reptér közvetlen közelében épül meg a gyár

Boros László, a Magnus Aircraft Zrt. vezérigazgatója elmondta, ezzel párhuzamosan már megkezdték a cég Kecskemétről Pécsre költözését is. A mostani beruházás három fő elemet tartalmaz: megépül az összeszerelőüzem, az irodaépület és a reptér felé nyitott hangár. A következő lépésben alakítják ki a kompozitüzemet. Ugyanakkor további fejlesztések is lesznek, mivel Pécs lesz a fejlesztőközpontja a magyar vállalkozásnak, a német világcéggel, a Siemens-szel közösen itt folytatják a munkát az elektromos gépek terén is.

Boros László és Csizi Péter a helyszínen a kivitelező cég munkatársaival

Mint megtudtuk, már márciusban megkezdik a munkaerő-toborzást és -képzést is, hiszen az a cél, hogy a nyár folyamán már az első itt gyártott repülő ki is gördülhessen az üzemből.

Mérnek, építenek – szerdán felvonult a kivitelező a gyár leendő területére

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a magyar tulajdonú Magnus Aircraft több mint 5,1 milliárd forintos beruházással egy 7500 négyzetméteres gyártóbázist épít a pécs-pogányi reptér közvetlen közelében, és ezzel több mint száz új munkahelyet teremt.