Ellenzékiek szerint az MSZP és a DK embere a „független” Péterffy

Heindl Péter, az SZDSZ egykori alapítója, számos korábbi pécsi kormányellenes tüntetés szervezője, felszólalója szerint Péterffy Attila a „régiek”, az MSZP és a DK jelöltje. A legutóbbi tüntetésről nyilvános Facebook-posztban azt írta: „csak az a fontos, hogy ki legyen az erősebb kakas az ellenzék szemétdombján?!”

hirdetés

A baloldali liberális aktivista posztjában azt fejtegeti, hogy miközben Nemes Balázsék (a Momentum Mozgalom szóvivője) összellenzéki demokrácia-program támogatására hívták őket tüntetni pénteken, a demonstráció végül arról szólt, hogy egy közüzemi feladatokat ellátó nagyvállalat igazgatója bejelentette polgármesterjelöltségét és kampánybeszédet mondott.

A Mellár Tamás, MSZP-P-frakciószövetség tagja által támogatott jelölt, Péterffy Attila ugyanis korábban a francia multi birtokában lévő pécsi erőmű vezére volt, jelenleg pedig egy fővárosi állami cég középvezetője. 

Heindl szerint arra is fény derült, hogy bár a Momentum is támogatja a volt igazgatót, de ő nem más, mint valójában a „régiek”, az MSZP és a DK polgármesterjelöltje. Szerinte maga a bejelentés is ellentétes az MSZP-P-s politikus, Mellár Tamás által alig egy hete bejelentett jelöltállítási folyamattal. 

Végül felteszi a kérdést, hogy „tényleg még mindig ott tartunk, hogy a Fidesz-diktatúra megdöntése nem számít, csak az a fontos, hogy ki legyen az erősebb kakas az ellenzék szemétdombján?!

A posztra egyébként a Liberális Párt egyik tagja – aki szintén számos tüntetésen ott volt – is reagált, ő is úgy látta, hogy fontos lenne több ellenzéki jelölt. (Érdekesség, hogy a liberális aktivista szerint nemcsak az SZDSZ, hanem a Liberális Párt is megszűnt már, amelynek egyébként tagja.) Majd nekiment egy, a hajléktalanok érdekeiért küzdő másik ellenzéki aktivistának, aki a liberális pártra a „fránya” jelzőt használta. De az aktivisták az MSZP-DK által támogatott igazgató helyett más embert keresnének a polgármesteri posztra.

Mint megírtuk, a pénteki momentumos megmozdulás előtt külön tartott flashmobos demonstrációt az LMP és a Jobbik, amelyen eredetileg egy MSZP-s politikus is felszólalt volna. Ám ő az esemény előtt lemondta, inkább a Momentum Mozgalom demonstrációjára ment el. Nemes Balázs már akkor magyarázatot adott nekünk erre és közölte: azért tartott külön flashmobos demonstrációt az LMP és a Jobbik, mert azok szólaltak fel a Momentum tüntetésén – így a DK és az MSZP –, akik Péterffy Attilát támogatják polgármesterjelöltnek.

Az Azonnali.hu azt is kiszúrta, hogy a Momentum demonstrációján az első sorban lengette az MSZP zászlóját Puch László, a szocialista párt egyik legbefolyásosabb embere. Nemes Balázs a lapnak azt mondta, hogy a DK és az MSZP Péterffy Attila mögé teszi a pénzét, az infrastruktúráját és az aktivistáit.

Mint az tudott, Péterffy Attila főtámogatója, Mellár Tamás is az MSZP-DK által támogatott függetlenként indult a parlamenti választáson és megválasztása után alig egy hónappal már az MSZP-P-frakciószövetség tagjává vált.

Hirdetés