Elmarad a PMFC–Kaposvár – a vendégek nem utaznak el, az MLSZ már oda is adta a 3 pontot a Pécsnek

Meccs nélkül örülhet a három pontnak a PMFC - képünk korábban készült

A Kaposvári Rákóczi labdarúgócsapat ma jelezte a PMFC-nek és az MLSZ-nek, hoogy nem tudják vállalni az eredetileg 17 órára kiírt meccset, így nem utaznak el Pécsre. A szövetség versenybizottsága máris odaadta a PMFC-nek a 3 pontot, 3-0-s gólkülönbséggel.

hirdetés
Uránia Mozi

Érdekes dologra lettünk figyelmesek ma délután. Az MLSZ adatbankját fürkészve szúrtuk ki, hogy a ma 17 órakor kezdődő PMFC–Kaposvár bajnokihoz 3-0-s eredményt írtak be. Holott a meccs el sem kezdődött…

Megkerestük hát a pécsi klubot, hogy tudnak-e valamit a nostradamusi esetről. A PMFC sajtófőnöke válaszolt is kérdésünkre.

– Minden bajnoki előtt egy nappal a kluboknak le kell adniuk egy névsort a szövetség felé – tájékoztatta a PécsMa szerkesztőségét Vereby-Csethe Bence sajtófőnök. – Ezen olyan játékosok, szakemberek, a klubhoz tartozó személyek lehetnek rajta, akik rendelkeznek friss, negatív koronavírus-teszttel. A Kaposvár tegnap 14 játékos nevét adta le. Ezt követően ma kora délután, ellenfelünk ügyvezetője hivatalos levélben tájékoztatta az MLSZ-t, és minket is, hogy a koronavírus-helyzet miatt nem tudják vállalni a Pécsre utazást, nem állnak ki a mai bajnokin. Az MLSZ versenybizottsága elfogadta a beadványt, és máris döntött arról, hogy 3-0-s, megállapított eredménnyel a PMFC kapja meg a győzelemért járó három pontot.

Vereby-Csethe azt is hozzátette, hogy a klub is hamarosan kiad majd egy közleményt ezzel kapcsolatban.

Mi is megírtuk már, hogy a Kaposvár korábban kérte a meccs elhalasztását, azonban a PMFC, tekintettel a sűrű programra, ehhez nem tudott hozzájárulni.