Nem túlzás talán azt mondani, hogy a rövid, de annál káprázatosabb tavaszi jelenség, a cseresznyevirágzás beköszöntésére mindig nagyon várnak a pécsiek. Sokan látogatnak el ilyenkor a temetőbe, hogy megnézzék a rózsaszín szirmoktól roskadozó, egymásra hajló koronákat. Ne késlekedjetek, lehet, hogy már csak pár napig tart a csoda!

Pazar látványt nyújtanak a pécsi köztemető japán díszcseresznyéi, melyekről készített néhány felvételt is fotósunk ezen a hűvös, de napsütéses áprilisi napon. Szeretteinkre most igazán méltó környezetben, a virágok alatt emlékezhetünk, melyek maguk is azt üzenik, az élet rövid, de szép.

Nézzétek meg ti is ezt a szépséget!

Amint arról a városüzemeltetési vállalat, a Biokom NKft. beszámolt, nemrég a szakemberek újabb fákat ültettek a megújuló pécsi sírkertben, valamint cseresznyefa-csemetéket, szám szerint 50 darabot telepítettek.

És már ezek a csöppségek is hoztak virágokat!

Később, ha felcseperednek, ők is az emblematikus fasor csodálatos ékei lesznek.

Virágvarázs Pécsen
A sok szép tavaszi virág – a havihegyi mandulafa bimbói, a belvárosi tulipánok-nárciszok, – mellett, nemrég az Ágoston téri, aztán a Citrom utca sarkán, a cukrászda mellett viruló japán díszcseresznyefának örültünk meg – ágain mintha nem is virágok, hanem rózsaszín habcsókok csüngenének. Pár hét múlva életre kelnek a rózsák, júniusban pedig az egynyáriak csatlakoznak a színes csokorhoz – alig várjuk!