Négy remek programot – előadói est, koncertek, táncház – ajánl a pécsieknek a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. a következő hétre. Elő a naptárakkal, ne maradjon ki egyik sem!

hirdetés
Uránia Mozi

Íme a ZSÖK június 21–28. közti kiemelt eseményei, mutatjuk a részleteket.

Együtt és külön – Dragomán György író és Szabó T. Anna költő közös előadói estje

Egy pár, közel harminc év. Együtt körülbelül huszonöt könyv, na és persze színdarabok meg sok-sok műfordítás. Két filmes cameoszerep. Utazások ketten és külön, fejben és a nagyvilágban. Két dudás, két gyerek, egy csárda. Vajon hogy férnek meg együtt, hogy osztják el, meg, be, ki, szét? Vannak-e trükkjeik? Tippjeik? Na és receptjeik? Szópárbaj, anekdoták, felolvasás!

30 éve együtt

Időpont: június 22. 18.00
Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza

További részletek ide kattintva olvashatók az estről.

Pirogránit esték: Juhos együttes

2006-ban alakult az együttes, az elmúlt 15 évben gyűjtésekből, archív felvételekből és a magyarországi moldvai népzenészek jeles alakjaitól tanulva igyekeztek elmélyülni a moldvai népzene és néptánc hagyományaiban. Rendszeres táncházat alapítottak Kaposváron, és rengeteget jártak Dél-Dunántúlon és tágabb Magyarországon zenélni, pár éve pedig ők képviselték Magyarországot egy Izsevszkben tartott finn-ugor találkozón. Az együttes sokszor szerepelt népzenei válogatás lemezeken, első önálló lemezüket 2015-ben adták ki.

Fergeteges hangulat volt (a kép forrása: Juhos Együttes Facebook)

Időpont: június 24. 21.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – Pirogránit udvar

Részletek itt találhatók a programról.

Pirogránit Esték: Lázár Tesók, boebeck

A Lázár tesók „Hullámtörés” című nagylemezének első élő bemutatója Pécsen lesz nagyzenekaros felállásban. Az Esti Kornél és a Pegazusok Nem Léteznek zenekarokból ismert testvérpár duója 1992-ben alakult, amikor Domokos után három évvel Ágoston is világra jött.

Akkor még nem sejtették, hogy később Lázár tesók néven fognak együtt színpadra állni.

Nagy buli lesz!

Melankolikus, akusztikus, minimál hangszerelésű dalaikból 2020 őszén jelent meg első nagylemezük Hullámtörés címmel, amelynek ez lesz az első élő, kézzel is tapintható lemezbemutató koncertje. Intim, családias, tesós hangulatú est lesz. A boebeck művésznéven alkotó Andl-Beck Boróka pécsi dalszerző-énekes.

Egyedi hangvételű dalai 2021-ben debütálnak első, bemutatkozó kislemezén.

Az elmúlt évek alkotói munkája mellett több alkalommal koncertezett már rangos könnyűzenei eseményeken, többek között az Ördögkatlan Fesztiválon, és a Budapest Music Center Leonard Cohen emléknapján is. Boebeck első EP-je Pécsen, a Pirogránit esték eseményén debütál élőben.

Időpont: június 25. 21.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – Pirogránit udvar

Még több információ ezen a linken érhető el.

Hild Kultudvar: Tanac Táncház

A magyarországi horvátok hagyományos táncait járhatjuk itt el. Kár kihagyni!

Időpont: június 25. 19.00
Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza – Hild udvar

Időpontok, információk, árak ITT!


Programdömping!

Ezek mellett még mindig megnézhetjük a 75 éves grafikusművészek plakátkiállítását, a Magyar Géniusz tárlatát, nyitva lesz az Országos Kerámia Biennálé bemutatója, Matyi Ágota báb- és látványtervező kulisszák mögé invitáló kiállítása is vár mindenkit, emellett izgalmas tárlatvezetéseket és sétákat is szervez a ZSÖK.

További részletek és programok itt találhatók.

Hirdetés