Embernagyságú halat fogtak Baranyában!

Ártatlan, egyéjszakás horgászatnak indult, majd az év fogását produkálta Séner Zoltán. Merenyénél 87 kilogrammos harcsát fogott. 

Az ország egyik legjobb halastavaként is emlegetik azt a merenyei tavat, ahol Séner Zoltán barátjával horgászott pár hete.

hirdetés

– A merenyei tavon nem egyszerű helyet találni, az ország több pontjáról is érkeznek ide, mert elhíresült arról, hogy kapitális példányokat lehet itt fogni – mondja Séner Zoltán.

Séner Zoltán a tavon már többször is horgászott, így kedvenc helye is volt egyben.

– Szerencsére nem volt foglalt ez a horgászhely, így barátommal kipakoltuk a szerelést és vártunk. Szép lassan ránk sötétedett, majd nem sokkal éjfél előtt igen erős kapás jelentkezett – részletezi Zoltán.

„Nagyon könnyűnek éreztem”

Először a horgász nem tudta megsaccolni a harcsa súlyát, mert rendkívül könnyűnek érezte a kapást.

– Valószínűleg velem szemben úszhatott, ezért Zoli barátom meg is kérdezte, hogy van-e egyáltalán bármi is a horgon. Én csak húztam, húztam – mondja Zoltán.

Egyszer csak felbukkant a vízből

– Mikor elénk jött, fordult egy nagyot, és akkor láttuk először, hogy ez abszolút nem kicsi. Csónakba kellett ülnünk, mert bement egy nádfal tövébe. Onnantól csónakból folytatódott a fárasztás. Körülbelül 10 perc után be is tudtam húzni a csónakba – mondja Zoltán. 

A halat végül a reggeli fotózás után szépen, lassan útjára engedték.
hirdetés

Hirdetés