Összesen mintegy 1500 négyzetméteres acélszerkezetű csarnokokkal bővül a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE-MIK) – közölte a felsőoktatási intézmény szerdán. 

A pécsi önkormányzat által a kormánnyal megkötött megállapodás alapján a Modern Városok Program forrásaiból – mintegy 685 millió forintos beruházással – létrehozandó épületek várhatóan 2019 februárjában készülnek el. A kar Boszorkány úti telephelyén a munkaterületet már átadták a kivitelezőnek.

Az utóbbi években a karon jelentősen megugró nemzetközi hallgatói létszámhoz és a műszaki tudományokkal szembeni elvárásokhoz igazodva építész- és gépészműhelyek épülnek – idézték a közleményben Medvegy Gabriella dékánt.

A kar vezetője hozzátette, hogy az épületek egyben építészeti kísérletek is. „Úgynevezett ismételhető primerszerkezettel, szerelt acélszelvényekből készülnek, fekete páncélzattal, az oktatást támogató nagy transzparensfelületekkel, átlátható, nem szeparálódó, multifunkcionális terekkel” – közölte Medvegy Gabriella.

Megfogalmazása szerint az épületek belső arculata „kortárs industrial design, tiszta színekkel, ipari anyagokkal, látszó gépészeti rendszerrel”.