A gyerek nő, mint a gomba. Egészen fiatal korában szinte havonta vehetnénk neki új ruhatárat. Bizonyos boltokban azonban egy-egy szebb darabért több ezer forintot is elkérnek. Hogyan tudjuk olcsóbban megúszni, hogy porontyunkat divatosan járathassuk?

hirdetés

Előfordulhat olyan élethelyzet, mikor nem tudjuk megengedni magunknak, hogy az újszülött vagy kicsit idősebb gyerek ruhatára eméssze fel a családi kassza jelentős részét. Az is lehet, hogy egész egyszerűen túlzásnak tartjuk, hogy sok helyen több ezer forintot kérnek el egy csinosabb ruhadarabért a gyerekosztályon. Főleg, ha a gyermek olyan tempóban nő, hogy havonta lecserélhetnék a szülők a teljes ruhakészletét. Összegyűjtöttünk néhány pécsi és Pécs környéki csoportot, melynek érdemes a Facebookon tagjává válni, ha mégis szeretnénk divatos, szép cuccokba bújtatni a kicsiket.

Minden ami gyerek, mindenem a gyerek pécsi csoport

Több, mint harmincezer bejegyzés és tizenkétezer fölötti taglétszám jellemzi a csoportot, amely többek között ruhákat, cipőket, játékokat, krémeket és egyéb gyerekeknek, babáknak és kismamáknak szinte létfontosságú termékeket gyűjt csokorba. Itt nem csak babáknak, hanem nagyobb gyerekeknek is találunk új és használt holmikat egyaránt. Hasznos információkat is gyűjthetnek a szülők, akár programokról, akár gyerekbarát helyszínekről. IDE kattintsunk, ha ilyesmire lenne szükségünk.

Gyermekruhák, játékok (Pécs és környéke)

IDE kattintva szintén egy nagy taglétszámú és aktív csoportot találunk, a csoportszabályzat szerint kizárólag gyermekruhákat, játékokat, esetleg kismamaholmikat hirdethetnek a belépők. A csoportban kifejezetten tilos a bolti áraknál magasabb ellenértékért hirdetni az eladó dolgokat.

Baba-Mama, Pécs és környéke, adok-veszek 

Több mint 4000 taggal egy szintén népszerű babacuccokkal kapcsolatos adok-veszek oldal ez. A csoportszabályzat szerint baba- és gyerekruha, játék, eszköz, szolgáltatás, program és közérdekű információk (például orvos, ügyelet, szociális ellátás) szerepelhetnek a posztok között. A csoportban vannak olyan ajánlatok is, ahol egy-egy darabért vagy csomagért viszonylag borsos árat kell fizetni. A legtöbb esetben viszont a bolti áraknál jóval olcsóbban kaphatóak teljesen új, vagy kevéssé használt termékek. IDE kattintva láthatjuk az oldalt.

Villámlicit babacuccoknak, Pécs és vonzásköre

A második legtöbb taggal rendelkező csoportban közel 2500 pécsi és környékbeli tag van regisztrálva. Ez egy licitcsoport, ahol 24 óra van meghatározva egy-egy licitre. Tehát vagy nagyon jól, vagy viszonylag rosszul járhat az eladó és a vevő is. A legtöbb meghirdetett termék különböző méretű ruhákat és kiegészítőket takar, melyek egyesével, de csomagban is megvásárolhatóak. Sok játék, illetve használati tárgy (például úszópelenka, gumicsónak) is előfordul a bejegyzések között. A kínálatot megtalálhatjuk ITT.

Pécs, Baba-Mama licitoldal

A több mint 1600 taggal rendelkező csoportban szintén licitálással juthatunk hozzá a kínált dolgokhoz. A leírás szerint a már megunt és szükségtelen baba- és gyerekruháktól, illetve kismamakellékektől szabadulhatnak meg a belépők. Ha IDE kattintunk, többet tudhatunk meg, és akár be is léphetünk a csoportba.

Minden csoport esetében érdemes elolvasni az adminisztrátorok szabályzatát, amint beléptünk. Ez nem csak azért fontos, mert szabályszegések esetén törölhetik az általunk közzétett bejegyzéseket és kirakhatnak a csoportból, de rengeteg veszekedéstől és stressztől is megkímélhetjük magunkat, ha betartjuk a házirendet.

Hirdetés