Észak- és Dél-Korea határán lép fel a pécsi együttes

Tavaly indult el a DMZ Peace Train Music Festival, amit az Észak- és Dél-Korea közötti demilitarizált övezetben tartanak nem titkoltan azzal a céllal, hogy közelebb hozzák egymáshoz a két országot. Tavaly főleg koreai bandák léptek fel, idén viszont már egész ismert fellépők is lesznek az eseményen. És ami a legfontosabb: a pécsi Mongooz and the Magnet zenekar is! 

hirdetés

A pécsi Mongooz and the Magnet tagjai már oda is értek Ázsiába, folyamatosan posztolnak utazásukról személyes és zenekari közösségi oldalaikon. A koncertturné első helyszíne Dél-Korea fővárosa Szöul, aztán indulnak tovább a fesztiválra.

Érdemes figyelni a posztokat, hátha nemsokára a kulisszák mögé, vagy akár a koncertbe is betekinthetünk!

Az első koncert helyszíne Dél-Korea fővárosa Szöul, aztán mennek át a demilitarizált zónába
„Hello Seoul”: A zenekar énekes-gitárosa, Magnus Måløy posztja Instagram-oldalán
A pécsi banda hivatalos Instagram-oldalán is megosztottak egy történetet, melyen a fiúk Szöul utcáit róják

A koreai demilitarizált övezet, ahol a fesztivált szervezik négy kilométer széles, 250 kilométer hosszú, a Koreai-félszigetet választja ketté a 38. szélességi fok mentén. A koreai háborút lezáró panmindzsoni fegyverszünet után hozták létre 1953-ban, a területen azonban ennek ellenére 1967 óta számos kisebb-nagyobb katonai incidens történt. A világ legvédettebb demilitarizált övezetét folyamatosan katonák őrzik.

Mivel a koreai háborút csak a fegyverszüneti szerződés zárta le, békeszerződést azonban nem kötött a két Korea, ezért technikai értelemben mind a mai napig hadban állnak egymással. Az állandó feszültség ellenére hemzsegnek a turisták, akik látszólag nem félnek, tömegével érkeznek, hogy láthassák a veszélyes határvonalat.

2018. április 27-én itt tartották a Mun Dzsein és Kim Dzsongun közötti tárgyalást

Hirdetés