Év végére új rendelőt kapnak az újhegyiek

Nagyon jól haladnak az Újhegyen épülő orvosi rendelő munkálataival a kivitelezők, a korszerű, könnyen megközelíthető, két házorvosi praxisnak helyet adó intézmény várhatóan már az év végére megnyitja kapuit az újhegyiek előtt. 

Mint az bizonyára feltűnt már a pécsieknek, a városban a rendszerváltás óta a legnagyobb alapellátás-fejlesztési program zajlik, amelynek keretében az önkormányzat több mint 700 millió forintot fordít számos önkormányzati tulajdonban lévő háziorvosi rendelő felújítására és korszerűsítésére. Csak néhány példa: teljesen megújult a 400 ágyas klinika, új onkológiai központ épült, tavaly adták át az új kertvárosi rendelőintézetet, előtte megújult a Lánc utcai rendelő, ahogy nemrég a Veress Endre utcai rendelőt is korszerűsítették egy 100 milliós modernizációs beruházás során, és megkezdődött az új fogászati klinika építésének előkészítése is.

Emellett pedig megannyi pécsi városrészben újították és újítják fel a háziorvosi rendelőket: ilyen például a mecsekoldali, a vasasi, hirdi intézmény.

A fejlesztési program részeként idén tavasszal indult meg továbbá egy új rendelő építése az elmúlt években egyre fiatalodó, gyarapodó Újhegyen. A mintegy 6 ezer pécsi kiszolgálására képes, önkormányzati területen emelt Bor utcai intézményben két háziorvosi praxis kap majd helyet, ami azért fontos, mert az Újhegyen működő két magántulajdonban lévő háziorvosi rendelő egyike sem jól megközelíthető az idősek számára, egyik sincs a városrész centrumában. A 130 millió forintos zöldmezős beruházással az elmúlt hónapok során jól haladtak a kivitelezők, a jelenleg is zajló munkafolyamatokat, és az év végére elkészülő épületet múlt pénteken tekintette meg Őri László alpolgármester és Haász János, a terület önkormányzati képviselője.

Őri László és Haász János ismertették a munkafolyamatokat

Őri László a helyszínen elmondta, hogy az elmúlt időszakban Haász János a területet, Újhegy lakóit eredményesen képviselve olyan fejlesztéseket hozott tető alá a városrészben, mint például a Homokvölgyi út, a Deák Ferenc utca felújítása, vagy épp a Hegedűs János utcai átjárószakasz megépítése, melynek köszönhetően az újhegyiek gyorsabban és kényelmesebb tudnak bejutni a városba. Mindemellett az újhegyiek biztonsága érdekében térfigyelő kamerákat is elhelyeznek a városrészben a képviselő közbenjárásának köszönhetően.

Decemberre, vagy még előbb elkészülhet az épület

– A városrészt érintő fejlesztések közül kiemelkedik az itt épülő orvosi rendelő. Haász János három éve keresett meg azzal, hogy az újhegyieknek szeretne egy jobban, könnyebben megközelíthető, korszerű, minden igényt kielégítő, önkormányzati tulajdonú rendelőt a városrész központjába, ahol így közép és hosszú távon is mindig biztosítható lehet a helyeik felnőttorvosi ellátása. A kérését teljesítettük, az intézmény pedig már közel van az ötven százalékos készültséghez. Mindemellett keressük a lehetőségét annak, hogy a felnőtt-háziorvosi rendelő mellett a jövőben gyermekorvosi rendelő is létesüljön – mondta az alpolgármester.

Haász János arra hívta fel a figyelmet, az új rendelőt az idősek és a betegek könnyebben tudják megközelíteni, hiszen az a buszmegállótól mindössze pár lépésre épül fel, emellett kiemelte, hogy természetesen parkolókat is kialakítanak a rendelő mellett, ugyanis a parkolás Újhegy szűk utcáin nem mindig a legkönnyebb feladat. Mint mondta, az építkezés jól halad, a rendelő műszaki átadásának határideje december vége, azonban várhatóan már korábban el fog készülni.

Hirdetés