Ezek az apró szőrös cukiságok nem kellenek senkinek?

A cicáktól a tengerimalacokon át a nyuszikig mindenféle állat él a Misina állatmenhelyen, a halkan sírdogáló, remegő lábú kutyusokról nem is beszélve. Vannak, akik hamar „elkelnek”, mások évekig várnak gazdájukra. Utóbbiakból válogattunk a pécs-somogyi menhelyen, néhol könnyeinkkel küszködve.

A Misina állatmenhelyen nem ritkák az olvadozó látogatók, a bejáratnál élő kutyusok naponta hallhatják a „jaj de aranyos” sikolyokat. Sokan tartanak a menhelyi állatok örökbefogadásától, pedig látva, simogatva ezeket az állatokat a legkeményebb emberek szíve is meglágyul – kollégáink sem tudtak ellenállni a szomorú szempároknak, a cikk miatt kilátogatott munkatársaink közül ketten is örökbe fogadtak kisállatokat.

hirdetés
Uránia Mozi

Arra kértük Farkas Tamást, a Misina állatmenhely vezetőjét, hogy mutasson olyan apróságokat, akik régebb óta a menhely lakói, és biztos nagyon várják már, hogy valaki hazavigye őket.

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy a következő képsorok a nyugalom megzavarására alkalmasak, túláradó cukiságukkal könnyeket csalhatnak az olvasó szemébe.

Fajta: Aranyhörcsög
Neve: Nincs még neve
Életkora: 2 éves

Ez a rettentően édes, kétéves aranyhörcsög már régebb óta a menhely lakója, neve azonban nincs, mivel sok hörcsög van a Misinán, és nehéz lenne mindet megjegyezni. Sajnos ezeket a szőrös apróságokat nem nagyon viszik, hiszen csak pár évig élnek, ezért a látogatók inkább nagyobb testű állatot visznek haza.


Fajta: Törpenyúl
Neve: Nincs még neve
Életkora: 4 éves

Három hónapja van a somogyi állatmenhelyen ez az édes, négyéves törpenyúl. A füle tövében bolyhosabb a bundája, ez a szerencsés keresztezésnek köszönhető. Mint ahogy megírtuk, nem sok „megunt” nyuszi került a Misinára húsvét után, de annak a párnak is szüksége van gazdára.


Fajta: Tengerimalac
Neve: Nincs még neve
Életkora: 1,5 éves

Három hónapja került be ez a pihe-puha tengerimalac kisfiú, aki már nagyon szeretne gazdához kerülni. Mindössze másfél éves lehet és borzasztóan szelíd jószág, úgyhogy bárkihez kerül, szerencsésnek mondhatja magát!


Fajta: Macska
Neve: Fifi
Életkora: 1,5 éves

Mindössze másfél éves Fifi, a barátságos, kedves és gyönyörű foltos cica. Első gazdája „túl nagynak” tartotta, második gazdájától pedig azért kellett mennie, mert a korábbi macska visszatalált régi otthonába, két dudás pedig nem fért meg egy csárdában.


Fajta: Keverék kutya
Neve: Miksa
Életkora: 4 éves

Elsőre nagyon meg volt szeppenve munkatársaink láttán Miksa, a Misina egyik legrégebbi lakója. Nehéz elnyerni a bizalmát és nagyon bizonytalan, még a jutalomfalatot is fenntartásokkal fogadja el. Miksa több mint négyéves, ivartalanított kan keverék kutyus.


Fajta: Staffordshire terrier jellegű kan
Neve: Ixi
Életkora: 6 éves

A hatéves Ixi érthetetlen módon öt éve a Misina lakója, hiszen aranyos, kedves és bújós kutyus. A 2012-es születésű staffordshire terrier jellegű ivartalanított kan figyelmes, értelmes kutya. Egyedüli kutyaként ajánlott hazavinni, háromszori sétáltatás és ismerkedés után fogadható örökbe.


Fajta: Staffordshire terrier jellegű kan
Neve: Brandy
Életkora: 4 éves

Brandy egy 2014-es születésű staffordshire terrier jellegű ivartalanított kan. Impulzív, energikus, kedves kutya. Kizárólag egyedüli kutyának ajánlják a szakemberek, más állat mellé nem vihető el. Az emberekkel nagyon jól kijön, hamar barátságot köt bárkivel.

Megkérdeztük Farkas Tamást, hogy jól vannak-e a azok a vörös vércse fiókák, amiket az uránvárosiak, egy tizenhét emeletes toronyház tövében találtak május 23-án. A Pécsi Közterület-felügyelet munkatársai hamar intézkedtek is, most a Misina állatmenhelynél gondoskodnak róluk. Meg is nézhettük őket, a négy apróság jó egészségben növekszik, nagyon érdeklődően szemlélődtek érkezésünkkor.