Ezért és ekkor történik a legtöbb baleset Baranyában

Összefoglalót készített a megyei kapitányság az elmúlt hét baleseteiről. Az adatokból az is kiderül, mi a legfőbb baleseti ok, de az is, jellemzően melyik napszakban történnek a balesetek.

hirdetés

Múlt héten 42 anyagi káros és 12 személyi sérüléssel járó baleset történt Baranyában, közölte a rendőrség. A balesetek során négyen súlyosan, míg nyolcan könnyebben sérültek meg, a sérüléses balesetek többsége 12 és 18 óra között következett be.

Továbbra is a gyorshajtás volt a legjellemzőbb baleseti ok, valamint a szabálytalan előzés, amely az egyik legbalesetveszélyesebb manőver. A rendőrség külön is kérte a tájékoztatóban, hogy az előzést mindig szabályosan, körültekintően, az arra alkalmas útszakaszon, a megfelelő irányjelzések használata mellett hajtsák végre.

Az elmúlt héten is felmerült az ittasság gyanúja 3 baleset esetében.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is. Ennek ellenére a Baranya megyei rendőrök napi szinten intézkednek ittasan közlekedő vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel. Idén már 38 olyan baleset történt megyénkben, amelynek okozója ittas sofőr volt.

(fotó: police.hu)

Hirdetés