Ezt látni kell: örömtánccal köszöntötte az újévet közel 100 idős pécsi!

Nem akárhogy köszöntötte az újévet közel 100 jó kedélyű idős pécsi: a Széchenyi téren karoltak egymásba és táncoltak. A lelkes szenior örömtáncosok produkcióját látni kell!

hirdetés

A szenior örömtánc kimondottan az idősebb korosztálynak kitalált, közösségi mozgásforma. A nyugat-európai országokban közel 45 éve működik, de hazánkba csak nemrég jutott el. A szenior örömtánc segít megőrizni a nyugdíjasok szellemi és testi vitalitását, továbbá nehéz élethelyzetekből, a depresszióból, a gyászból is segít nekik kilábalni. Szerencsére már Pécsett is elérhető és egyre népszerűbb ez a mozgásforma, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy január 4-én nagyjából 80-100 idős táncos köszöntötte az újévet a Széchenyi téren, egy igazán kedves kis bemutatóval.

Körbetáncolták a főteret

A közös tánc előtt az esemény egyik szervezője és értelmi szerzője, Nagy Mária, a VOKE Vasutas Művelődési Ház oktatója és Bognár Szilvia alpolgármester köszöntötte a főtéren egybegyűlteket. Nagy Mária elmondta, hogy a táncprodukció ötlete az óév utolsó napjaiban született, a városvezetés pedig nagyon segítőkész volt annak kivitelezésében.

Bognár Szilvia és Nagy Mária

– Egy olyan program ez, ami megmozgatja a közösségeket, ami vidám és mindenki számára elérhető, amelyben az örömé a főszerep. Nagyon szeretném, ha Péccsel kapcsolatban is ugyanezeket tudnánk elmondani – mondta rövid köszöntőjében az alpolgármester.

Így ropták a város főterén a szenior örömtáncosok:

Béres Máriával, a szenior örömtánc Dél-dunántúli régióvezetőjével korábban már beszélgettünk, interjúnkat itt olvashatják.

Itt pedig egy videó, amit a pécsi szenior örömtáncosokkal készítettünk:

És akkor még pár kép a nagy újévköszöntő táncról:

hirdetés

Hirdetés