Fél órát ingyen parkolhatnak a pécsiek az új kártyával

Novembertől már jöhet a chip alapú Városi Parkolókártya – erről dönthet a pécsi közgyűlés a Fidesz-KDNP javaslata alapján. Decsi István, Pécs alpolgármestere szerint egyrészt digitalizációval a vállalkozások adminisztrációs terhein is segítenek, valamint a pécsieknek is kedvezményt adnak a II. díjzónában.

Sokan vannak úgy, hogy mindössze 20-30 percre ugranak be ügyet intézni, vagy éppen egy boltba, és már mennének is tovább, ezért minden pécsinek segítség lehet az novembertől, hogyha fél órát ingyenesen parkolhatnak.

Decsi István, Pécs alpolgármestere elmondta, az üzemeltető Biokom Kft. javaslatára a Fidesz-KDNP szövetség kezdeményezte a változtatást, amit a közgyűlés csütörtökön hagyhat jóvá. Mint mondta, a cél az volt, hogy a pécsiek számára az ügyes-bajos dolgaik elintézéséhez nyújtsanak ilyenfajta segítséget, hiszen sokunkkal előfordul az, hogy például csak beugrunk a kisboltba hazafelé vásárolni, vagy a gyermeket visszük edzésre, de valójában huzamosabb ideig nem foglaljuk el a helyet.

A félórás kedvezményt a tervek szerint külön, a Biokom ügyfélszolgálatán kiváltandó chipes parkolókártyával lehet igénybe venni, amelyért egyszer kell 1000 forintot fizetni. Ez az összeg 10 órának megfelelő parkolási idő alatt térül meg, az újraváltás 500 forintba kerülne évente.

A kártya ugyanúgy használható lesz az automatáknál, mint a bankkártya, az egyenleget pedig szintén a Biokom ügyfélszolgálatán lehet egyelőre előre feltölteni – bár tervezik már az online fizetési lehetőség bevezetését is.

A tervek szerint a kedvezmény a II. parkolózónában vásárolt jegyekre vonatkozik majd, méghozzá úgy, hogy az első megkezdett parkolásból maximum fél óra díjmentes.

A kedvezmény bevezetését azonban egy másik fontos szempont is megelőzte: a Biokomot ugyanis pécsi vállalkozások számtalanszor keresték meg, hogy a céges autóik  parkolásának költségeit nagyon bonyolult elszámolni, erre is megoldást jelenthet a Városi Parkolókártya.

Hirdetés