Feljutó helyről várhatja a tavaszt a PMFC!

Kónya Dávid a PMFC legveszélyesebb játékosa volt az idei szezonzárón – Fotó: Rajnai Richárd

Gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán a PMFC NB II.-es labdarúgócsapata a Nyíregyháza ellen, így fellépett a tabella második helyére. A bajnokság rajtjánál kevesen gondolták volna, hogy feljutó helyen telelhet Vas László csapata!

hirdetés
Uránia Mozi

A PMFC sajtófőnökével, Vereby-Csethe Bencével a Nyíregyháza elleni bajnoki első perceiben abban megállapodtunk, hogy bizony nem irigyeljük a játékosokat. Nincs mit ugyanis szépíteni a dolgon: kutya hideg volt!

Talán épp ezért, Futó Zsombor, a pécsiek csapatkapitánya a bevonulásnál ugrált, tapsolt, és igyekezett felspannolni csapattársait. Persze a motivációval nem lehetett gond, hiszen Vas László együttese úgy léphetett pályára, hogy már egyetlen pont is elegendő lett volna a feljutást érő második hely megkaparintásához a téli szünetet megelőzően.

A mérkőzés első negyed órájában érződött is, hogy a PMFC nem akarja a véletlenre bízni a dolog, nagy rössel kezdett bele ugyanis a játékba. Azonban komoly helyzetre jó ideig nem volt elég az igyekezet, arra egészen a 19. percig kellett várni. Ekkor előbb Geiger lövését védte nagy bravúrral Fejér kapus, majd az ismétlésnél Preklet kísérletét is hatástalanította. Sőt, a kontrából már a Nyíregyháza került ziccerbe, azonban Hamed a kimozduló Helesfay felett a kaput is eltévesztve célzott.

Fejér kapusnak sokat köszönhetnek a nyíregyháziak

Innentől kezdve aztán az első félidő hátralévő részében a Nyíregyháza talán csak akkor jutott el a pécsi télfélre, ha az elől lévő Hamed, Györgyi duó elfelejtett visszazárni… A Pécs mindeközben folyamatosan ment előre, és ha csak egy kicsivel pontosabbak a piros-feketék, akkor bizony könnyen eldőlhetett volna a meccs már a szünet előtt. Kónya félfordulatból bombázott kicsivel fölé, majd egy indítás után már a kapust is kicselezte, de így sem sikerült betalálnia. Pár perccel a félidő vége előtt pedig bizony nagyon örülhettek a pécsiek, hogy december 14-ke van. A tüzijátékot ugyanis Szilveszterre tiltották meg. A hazaiak nagyjából 8 másodperc leforgása alatt bombáztak háromszor is a nyíregyházi kapura, de egy láb mindig közbenyúlt. Így maradt a 0-0 a szünetre, ami persze még mindig jó volt a Pécsnek.

És a jelek szerint a Nyíregyházának is. A második félidőre ugyanis átálltak a vendégek öt védőre, és úgy behátráltak a kapujuk elé, mintha emberhátrányban kellett volna játszaniuk. Egy-egy felbikázott labdával próbáltak csak néha meglódulni, de ezek a „próbálkozások” teljesen veszélytelenek voltak. Közben viszont a PMFC lendülete is alábbhagyott kicsit. Igaz, Futó egyik menetrendszerűen érkező bedobása után Geiger helyzeténél megint Fejérnek kellett nagyot védenie a 63. percben, nem sokkal később pedig Bartha tornáztatta meg a vendégek hálóőrét.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a Nyíregyháza, kizárólag kapusának köszönhette, hogy az utolsó tíz percre fordulva is még 0-0 volt az állás. És bár a Futóék mentek előre, próbálkoztak becsülettel, azonban érezhető volt, hogy óriási kockázatot már nem akarnak vállalni. A győztes gól megszerzésére még így is megvoltak a lehetőségek, végül azonban maradt a 0-0.

Ezzel a PMFC megcsinálta azt, amit nem sokan gondoltak volna pár hónappal ezelőtt. A DVSC mögött, a második helyen várhatja a tavaszi folytatást. Azaz jelenleg – leírni is bizsergető –, feljutó helyen tanyázik.

PMFC–Nyíregyháza 0-0

Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 21. forduló. Pécs, zárt kapuk mögött. V.: Szigetvári (Kis Z., Kiss B.)

PMFC: Helesfay – Króner, Rácz L., Preklet, Katona – Grabant (Óvári, 61.), Futó, Bartha (Tölgyesi, 68.), Hegedüs – Kónya D. (Adamcsek, 67.), Geiger (Tihanyi, 80.). Vezetőedző: Vas László.
Nyíregyháza: Fejér – Svedyuk, Fodor F. (Farkas, 60.), Papucsek, Jánvári – Papp (Magyar, 45.), Szabó B. (Kalocsai, 81.), Végső, Ötvös (Hornyák, 60.) – Györgyi (Kovács N., 93.), Hamed. Vezetőedző: Gálhidi György.

Sárga lap: Svedyuk (50.), Szabó B. (77.)