A pécsi szállodák vezetői várják már az új sportközpontot és akvaparkot, mely szerintük versenyképesebbé és pezsgőbbé teheti a pécsi idegenforgalmat.

hirdetés

Javában folynak már az új pécsi sportközpont és akvapark előkészületi és tervezési munkái, a szakemberek pedig többek között azt vizsgálják, hogy a komplexum számára kiszemelt helyszínen lesz-e lehetőség termálvíz hasznosítására. Azt már tudjuk, hogy a pécsi profi- és hobbisportolók nagyon várják a beruházást, míg a családosok főként a szabadtéri, élményelemekben bővelkedő csúszdás parkot próbálnák ki.

Egy ilyen sport- és szórakoztató komplexum azonban nem csak a pécsieknek okozhat örömet, hanem a belföldi és külföldi turistáknak, és persze a Pécs közelében élőknek is. Ebből kifolyólag a sportközpont komolyan feldobhatja, élénkítheti Pécs turizmusát és hotelforgalmát is, ennek lehetőségeiről és mikéntjéről kérdeztük meg a pécsi szállodavezetőket.

A Hotel Palatinus forgalma is megugorhat

Danka András, a Danubius Hotels Group pécsi szállodáinak (például a Hotel Palatinus) vezetője lapunknak elmondta, hogy mivel egy akvapark nagyon régóta hiányzik a városból, annak megépítése mindenképp meg fogja dobni a pécsi szállodák vendégforgalmát, így a város turisztikai versenyképessége is nagyban nőni fog az olyan környező kisebb településekkel szemben, ahol vannak csúszdaparkos medencék és wellness-lehetőségek.

Hozzátette, hogy véleménye szerint az élményfürdő egy újabb turistavonzó „termék” lesz a városban, melyet a turisták meg fognak nézni megannyi más pécsi látnivaló mellett, az viszont egyelőre kétséges, hogy lesznek-e a Pécsre látogatóknak olyan rétegei, akik kizárólag a komplexum miatt érkeznek a városba.

Az Adele Hotel együttműködne az akvaparkkal

Odrobina Rita, az Adele Hotel szállodavezetője is hangsúlyozta, hogy mivel a városban mindig is „hiánycikk” volt egy vizes sport- és kikapcsolódási hely, ezért nagyon jó hír, hogy a közeljövőben épül ilyen Pécsett.

– Úgy gondolom, hogy egyértelműen lesz vendégvonzó hatása, a szállodák pedig minden bizonnyal profitálni fognak belőle, és megpróbálják majd üzleti téren kihozni belőle a maximumot. Mi is biztosan keresni fogjuk a lehető legjobb együttműködési lehetőségeket – mondta a szállodavezető, aki kiemelte, hogy mivel az Adele Hotelben nincs wellness-részleg, ezért eddig vendégeiket Siklósra és Harkányra küldték, ez a kevésbé kényelmes helyzet azonban a pécsi létesítmény megépülésével meg fog szűnni. Azt azonban hozzátette, hogy a pécsi komplexum csak akkor lehet az említett fürdőhelyekkel szemben versenyképes, ha megüti, vagy megugorja azoknak a szintjét.

Jót tehet a Makár Hotellel is az új akvapark?

Szován Gábor, a Makár Hotel értékesítési vezetője szerint a tervezett létesítmény kizárólag akkor fog nagyot lendíteni a város turistaforgalmán, akkor válhat országszerte versenyképessé, ha valóban kiemelkedő lesz, mind méretében, mind leendő szolgáltatásait tekintve. Ha beváltja a hozzá fűzött elvárásokat – folytatta –, akkor az a szállodai árakra is kihatással lesz, azok feltehetően nőni fognak. Kérdésünkre Szován Gábor elmondta, hogy véleménye szerint csak akkor éri majd meg annak közelébe szállodát építeni, ha az, aki ezt bevállalja, ki tudja használni az Expo Center és az épülő Nemzeti Kosárlabda Akadémia adta lehetőségeket.

– Aki Pécsre jön, az biztos, hogy ki fogja próbálni az élményfürdőt, épp ezért lehetséges, hogy a komplexum szolgáltatásai miatt hosszabb ideig maradnak Pécsett – tette hozzá végül az értékesítési vezető.

Nem csak a szállodások, hanem az utca embere is várja már a komplexumot: