Felújítás alatt a Budai Nagy Antal utcai óvoda és bölcsőde

Újabb óvoda és bölcsőde modernizálása folyik Pécsett, a Budai Nagy Antal utcában a közeljövőben be is fejeződik a munka, és több száz apróság veheti birtokba a teljesen új intézményeket. A beruházás mintegy félmilliárd forint értékű.

hirdetés
Uránia Mozi

Gőzerővel folyik a Budai Nagy Antal utcai óvoda és a Napsugár bölcsőde teljes felújítása. Páva Zsolt polgármester hétfőn a beruházás helyszínén elmondta, csaknem két éve indította el az önkormányzat azt a programot, amelynek célja a rossz állagú intézmények felújítása, mintegy 2,5 milliárd forintból több mint egy tucat óvodát és féltucat bölcsődét korszerűsítenek.

A polgármester hangsúlyozta, úgy alakították ki a sorrendet, hogy először a legrosszabb állagú intézmények kerüljenek sorra, hiszen „ott kell először segíteni, ahol a legnagyobb a baj”.

Páva Zsolt a helyszínen ismertette a beruházás részleteit

Korábban már beszámoltunk róla, modernizálták a vasasi, a Hajnóczy utcai, a Siklósi úti, a Bornemissza utcai, a Testvérvárosok terei, az Óvoda utcai létesítményeket, emellett jelenleg is folyik a munka a Németh László utcai óvodában és bölcsődében, illetve a Budai Nagy Antal utcában.

Páva Zsolt polgármester elmondta, a Budai Nagy Antal utcában mintegy félmilliárdos beruházás zajlik, teljesen megújul az óvoda és a bölcsőde is. Az épületek szigetelést kapnak, kicserélik a nyílászárókat, a gépészeti és villamossági rendszereket, vadonatúj mosdókat, konyhát építenek, az óvoda emellett tornaszobával is gazdagodik – ilyen egység korábban nem volt az intézményben. Természetesen teljesen akadálymentesítik is a tanintézményeket. Megdöbbentő, de az 1970-es években felhúzott óvodát és bölcsődét akkoriban azbesztes palatetővel fedték le, ezt is lecserélték új, mérgező anyagokat nem tartalmazó tetőelemekre.

Kívül-belül megszépül az orvosi kar közelében levő intézmény

Mint megtudtuk, a munkák befejezési határideje idén április, ezután kezdődik az átadás-átvétel folyamata, az esetleges hibajavításokkal, majd a használatbavételi engedély kiadása után vehetik birtokba újra a gyerekek a létesítményeket. Az óvodába 150, a bölcsődébe 100 kisgyermek jár, őket gyakorlatilag teljesen új intézmények várják majd.