Ferencesek utcája: elkezdődött a nagyberuházás a sétálóutcán

Hétfőn, május 20-án az előzetesen tervezettek szerint felvonultak a gázszolgáltató kivitelezői a Ferencesek utcájába, megkezdődött az a nagyberuházás, amely végeztével a kedvelt sétálóutca teljesen megújul.

Felvonultak az E.On Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. által megbízott kivitelezők hétfőn a Ferencesek utcájába, megkezdődött ugyanis a sétálóutca teljes megújítását célzó beruházás. A fejlesztés során nemcsak a burkolat újul meg, nemcsak növényeket telepítenek és fákat ültetnek, hanem előzőleg kicserélik az olykor sok évtizedes közműveket is. És azért csinálják meg együtt az összes fejlesztést, mert így jóval kisebb az esélye, hogy a későbbiekben fel kell bontani az új burkolatot.

Ilyen lesz a Ferencesek utcája, ha elkészül (Látványterv: Pécsi Városfejlesztési Nzrt.)

Az első ütemben, hétfőtől a gázszolgáltató kivitelezői kezdtek munkába. Ez nem azt jelenti azonban, hogy most az egész utcán lépni sem lehet: mint megtudtuk, a gázvezeték cseréje az első körben az utca felső 100 méterét érinti (a Jókai tértől nagyjából a Ferencesek utcája első kisebb kanyarjáig), ezután a következő 200 métert (amikor a felső szakasz már elkészült), majd végül az alsó 100 métert. Ráadásul a kivitelezőknek folyamatosan biztosítani kell, hogy mind a lakók, mind a kereskedők, mind a sétálók használni tudják az utcát.

A kivitelező már dolgozik, de az utcába ezután is be lehet menni

Az elmúlt időszakban többször is beszámoltunk a Ferencesek utcája felújításáról: már április végén írtunk arról a lakossági fórumról, ahol az érintetteket tájékoztatták, itt a kereskedők is elmondták, mitől tartanak a beruházás kapcsán (ez a cikkünk ITT olvasható). Látványtervekkel is bemutattuk, milyen lesz a megújuló Ferencesek utcája – ez ITT nézhető meg.

A munka részletes ütemezését is ismertettük, valamint a gyakori kérdésekre is választ kerestünk – ITT olvasható el.

A Jókai tér felől kezdtek, szakaszolva haladnak a munkával

Hirdetés