Fogarasi Gábor: Karácsony széttrollkodja a baloldalt

Nemcsak az LMP-s képviselőjelölt, Keresztes László, hanem a jobbikos Fogarasi Gábor is kiakadt azon, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje lenácizta a Jobbikot. Fogarasi szerint – mostanában a györgytelepiek betelepítését szorgalmazó Mellár Tamást is támogató – politikus ostoba.

Karácsony Gergellyel készített interjút a Magyar Narancs, amelyben arról beszélt az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, hogy a Jobbikkal akkor lehetséges az együttműködés az egyéni választókerületekben, ha a jelölt nem náci. Merthogy a pártban továbbra is vannak nácik, csak most nem aktívak, mert megtiltották nekik a „nácizmusuk gyakorlását”. „A Jobbik Simicska Lajos lopott pénzén arról kampányol, hogy ő egy antirasszista párt.”

A Pécsi Újság.hu-nak a kijelentéssel kapcsolatban Fogarasi Gábor, a Jobbik egyik pécsi jelöltje azt mondta, hogy a pártjának választási programja van, míg Karácsony Gergelynek újabb és újabb ostobaságai.

– A Jobbik pont annyira náci, amennyire Karácsony Gergely a Vona Gábor fan club tagja – mondta Fogarasi, aki kijelentette: a Jobbikban nincs náci, sem a Fidesz által kilóra megvett áruló, amit azonban nem minden párt mondhat el magáról. Karácsony Gergely úgy váltogatja a pártokat, mint raliversenyző a sebességet, így inkább a hűség fogalmával ismerkedjen, minthogy butaságokat mantrázzon – közölte. Hozzátette: úgy tűnik, Karácsony elhatározta, hogy széttrollkodja a baloldal kampányát.

– Nyilvánvalóan reménytelen, hogy a Jobbik helyett ők legyenek a legnagyobb ellenzéki erő, így – életszerű program híján – gyalázkodó megjegyzésekkel igyekszik rontani ellenfele hírnevét – fogalmazott a lapnak Fogarasi.

„Üzenem Karácsony Gergelynek, hogy nekem is van egy javaslatom: higgadt cicája társaságában nyugodtan álmodozzon Orbán Viktor ügyvezető miniszterelnökségéről és a Fidesz ismételt támogatásáról, mi addig legyőzzük őket és nyertessé tesszük a választókat” – emelte ki.

Az ellenzéki oldalon hangoztatott ellenzéki összefogás szükségességéről ezúttal is úgy nyilatkozott, hogy csak a Jobbik lehet kormányváltó erő. A pártnak szerinte nem kell azon gondolkodnia, hogy összefogásosdit játsszon érdemi munka helyett.

Mint megírtuk, Keresztes László, LMP-s képviselőjelölt szerint is tudatos politikai játszmáról van szó, esze ágában sincs az MSZP-s miniszterelnöknek együttműködni a Jobbikkal.

Az LMP ugyanis teljes ellenzéki összefogástól tette függővé az együttműködését más pártokkal a valódi kormányváltás érdekében.

Az LMP-s pécsi képviselőjelölt, önkormányzati képviselő szerint egyébként a nácizást megtehette volna évekkel ezelőtt Karácsony, a 2014-es választás előtt, amikor LMP-sként az akkor még szélsőséges Jobbikkal való technikai koalíciót akarta létrehozni.

(Karácsony itt beszél a Jobbikkal való összefogásról 2014-ben: KLIKK IDE!)

Karácsony egyik kulcsembere, az MDF-et, a Fideszt, az LMP-t és a MoMát is megjárt, Gyurcsány Ferenc és az MSZP támogatását is élvező Mellár Tamás éppen azzal kampányolt, hogy mindenkinek össze kellene fogni a Fidesz leváltásáért. Sőt, Mellár az LMP-t kárhoztatta már előre azért, hogy Keresztes László Lóránt nem lép vissza Mellár javára és majd ezért nem választják meg.

Hirdetés