Függönyt fel! Nyit a színház, három premierrel készül júniusban

Jó hírt közölt a színházrajongókkal a Pécsi Nemzeti Színház: hosszas készülődés után júniusban újra megnyílnak a kapui, remek közönségkedvenc darabokkal várják a pécsieket.

Mint olvasható a PNSZ Facebook-oldalán, előadássorozatukat június 5-én A miniszter félrelép című szenzációs Ray Cooney bohózattal kezdik, ami a tervek szerint a Pécsi Nyári Színházban is látható lesz, majd ősztől a Pécsi Nemzeti Színház repertoárjába és bérletsorozataiba kerül. Böhm György rendezésében a főbb szerepekben Györfi Annát, Stubendek Katalint, Darabont Mikoldot, Vidákovics Szlávent és a teátrum igazgatóját, Lipics Zsoltot láthatjuk.

A nyári színházban is láthatjuk a művet

Június 12-én, szombaton mutatják be a Terror című kétfelvonásos „interaktív bírósági tárgyalást”. A mű érdekessége, hogy a pécsi színészek – Tóth András Ernő, Józsa Richárd, Köles Ferenc, Illés Alexa, Urbán Tibor és Stubendek Katalin – a közönséget is bevonják, interaktív játékra hívják őket. A darabot Rázga Miklós rendezi.

A harmadik bemutatóra június 22-én kerül sor: Stephen Schwartz John és Michael Tebelak Godspell című musicaljét Kéri Kitty rendezi és a Rippl-Rónai Művészeti Intézet harmadéves színművész szakos hallgatói adják elő.

A színházba védettségi igazolvánnyal lehet belépni, a 18 éven aluliak védett felnőtt kísérő (szülők, nagyszülők) jelenlétében látogathatják a teátrumot – a színházi Covid-protokoll itt tekinthető meg.

Júniusban műsoron lesz még a Balfácánt vacsorára, A Padlás – melynek jubileumi, 150. előadása június 26-án lesz – és a Játék a kastélyban című népszerű darab is.

További részletek itt olvashatók az aktuális műsorról.