A meteorológusok megmondták, úgy is lett: reggelre egész szép hólepel terült Pécsre. Mutatunk is pár fotót a behavazott városról.

Fényképek innen-onnan:

Fotósunk képei:

Patacson így esett:

A MeteoMecsek élőben is megmutatta a havazást a főtérről:

Éjszaka főleg a Dunántúlon volt havazás, reggelre egy-két centis hóréteg alakult ki. A havazás az OMSZ előrejelzése szerint kora délelőttől észak felől fokozatosan szűnik meg, de nem mindenhol: bár napközben csökken a felhőzet, és az ország nagyobb részén felhőátvonulásokra lehet számítani többórás napsütéssel, főleg a Dunántúlon, illetve a Duna mentén többfelé havazhat még, és gyenge havazás másutt is kialakulhat.

A Nyugat-Dunántúlon csak délután kezd majd elállni a havazás és felszakadni a felhőzet, és napközben az északkeleti, keleti megyék fölé is vastagabb felhőtömbök érkezhetnek, amelyekből szintén előfordulhat majd hózápor.

Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Elsősorban a Dunántúl magasabban fekvő helyein, valamint az északkeleti határnál hófúvás is kialakulhat.

A Magyar Közút közleménye szerint főleg a Dunántúl északi megyéiben, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében számítanak viharos széllökésekre és hófúvásos szakaszokra. Erre elsősorban a magasabban fekvő területeken, leginkább a Dunántúli-középhegységben van esély.

Amíg az erősebb széllökések nem csillapodnak, több útszakaszon időszakosan télies útviszonyok várhatóak, mivel a burkolatról letakarított havat a viharos szél percek alatt visszahordhatja az úttestre.

A Magyar Közút arra kéri a közlekedőket, hogy a következő napokban kizárólag a téli közlekedésre megfelelően felkészített járművekkel induljanak el, utazás előtt pedig tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról a www.utinform.hu oldalon.

FRISSÍTVE:

Kollégánk megüzente, hogy az Ürögi határút eleje és a Bajmi dűlő felfelé járhatatlan, sorban állnak keresztbe az autók.