Gyönyörű pécsi lány is képviseli hazánkat egy szépségversenyen

A Miss Alpok Adria Szépe Nemzetközi verseny márciusi megyei döntőjén nyert, majd a velencei országos döntőn harmadik és a közönségszavazás második helyezettje lett a 22 éves pécsi jogászhallgató és modell, Szabó Barbara. A szépséges lányt még éppen elcsíptük, mielőtt a szlovákiai nemzetközi döntőre indult volna. Három magyar szépség közül ő az egyik, aki nemzetközi színtéren is megmutathatja magát. 

Miss Baranyaként képviselhette a megyét és Pécset az országos döntőn Szabó Barbara. A kifutók világa nem áll távol a szépségtől, hiszen már több éve részt vesz fotózásokon és divatbemutatókon. Ez a mostani verseny azonban egészen különleges élmény volt számára, azt is elárulta, hogy miért. 

– Milyen volt Baranyát képviselni az országos versenyen? 

– Bennem nagyon jó élmények maradtak meg, hiszen tulajdonképpen ez az első szépségversenyem. Külön öröm volt számomra Baranyát képviselni a sok-sok megye között. Nagyon büszke vagyok a helyezésemre is, és jó érzés volt, hogy a megyei szervezők, Lánczos Benkő Tímea és Notheisz Ivett eljöttek szurkolni nekem. 

– Milyen produkcióval készültél a megmérettetésre?

– Az Alpok-Adria azért más kicsit a többi szépségversenyhez képest, mert van egy értékteremtő cél mögötte. A megyéket képviselő királynők egy-egy nevezetességgel, látványossággal készülnek, amit az este folyamán bemutatnak a közönségnek. Ez által Magyarország kincseit helyezzük a központba. Én a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa projekt legnagyobb beruházásának eredményét, a Zsolnay Kulturális Negyedet mutattam be. Ugyanakkor lehetőségünk nyílt néhány helyi turisztikai látványosságot is megnézni, például a Bence-hegyi kilátót Velencén.

– Mi volt a legkülönlegesebb számodra a döntőn?

– A hagyományőrzést helyezték fókuszba a szervezők a viselt ruhák terén is. Nemesi kisasszonyruhát viselhettünk a többi versenyzővel, amit Hudák Mariann Mesterremek-díjas viseletkészítő tervezett ránk szabva. Ez nagyon különleges volt, nem volt rajtam még soha ehhez hasonló csodálatos ruha. A hagyományőrzés mellett pedig a fiatal tehetségek is szerepet kaptak, többféle gyermek-táncegyesület is fellépett, például latin-amerikai táncosok és hiphoptáncosok is.

Sárga nemesi kisasszonyruhában a pécsi lány (Fotó: Födrős Gábor)

– Az országos verseny második udvarhölgyeként és harmadik helyezettjeként képviselheted majd az országot Szlovákiában. Hogyan készülsz rá?

A három dobogós helyezett mehet a nemzetközi versenyre, mi fogjuk képviselni Magyarországot. A hazai döntő óta nem sok időm volt pihenni, így igyekeztem feltöltődni az utazás előtt. És persze odafigyelni az étkezésre, a mentális felkészülésre. Hiszen úgy gondolom, hogy nagy bátorságot igényel egy ilyen versenyen részt venni, megmutatni magunkat ennyi ember előtt. Most már becsomagoltam, hamarosan indulok Szlovákiába. Ott fotózásokon és interjúkon veszek majd részt a többi versenyzővel, szombaton este következik a verseny.

– Ki kísér el?

– A családom. Amíg én a hivatalos programokon veszek részt, ők kirándulnak. Aztán szombaton szorítanak, hogy jó eredményt érjek el.

– Szeretnél a későbbiekben is a divatszakmában maradni?

– Most elsősorban hallgató vagyok, de mellette szívesen modellkednék továbbra is, ha tehetem. Hiszen ezt addig kell csinálni, amíg az ember fiatal (nevet).

Fotó: Födrős Gábor

Hirdetés