Hamarosan óriási új játszótérnek örülhetnek a kertvárosiak

Új, hatalmas, az ígéretek szerint minden korcsoport igényeit kiszolgáló játszótér épül Kertvárosban.

A város önkormányzata pályázatot nyújtott be egy nagy kertvárosi játszótér építésére a Pécsi Helyi Akciócsoport felhívására, melyre bruttó 100 millió forint támogatást nyert el. A játszótér a Nagy Ferenc tér, Szabó Ervin tér, és Tildy Zoltán utcák által lehatárolt területen készülhet el.

A 2020 januárjában megkezdődő kivitelezés 5 részből áll: többkorosztályos játszótér, felnőttjátszótér, rendezvénytér, elkülönített kutyafuttató, parkolóhely kialakítása.

Íme a terv

Többkorosztályos játszótér

A játszótérre a hatalmas, 1550 négyzetméteres területen, 16 EU-szabványnak megfelelő játék kerül ki, többek között játszóvárak, kötélpálya, lengőhinta, rugós játékok, akadálymentes hinta, mini mászóka, párosító- és labirintustáblák.

A játszótéren emellett 16 pad nyújt majd pihenési lehetőséget a szülők, kísérők számára.

A perzselő napfénytől 8 fa és 11 napvitorla nyújt védelmet. A játszótéren lesz még kerékpártároló, szemetes, ivókút, valamint az egész létesítményt körbekerítik.

A játszótér értékeinek védelmét szolgálja majd a napelemes világításrendszer is.

Felnőttjátszótér

A tervezett fitneszparkban lesznek klasszikus szabadtéri elemek: például gyalogló, hasizom-erősítő, comberősítő, belső comberősítő, két gyermekfitnesz-eszköz, és épül egy street workout pálya is, amely elsősorban a nyújtást, lazítást és a saját testsúlyos edzést szolgálja. A szerkezet tulajdonképpen egy sajáttestsúlyos erősítő pálya, amelyen a különféle húzódzkodóktól, kapaszkodóktól, mászórúdtól a hasizom erősítőig mindenféle elem megtalálható.

Ezeket a játszótéren kívül helyezik el.

Rendezvénytér

A rendezvényteret kis fedett színpaddal, áramkiállással, öltözővel és 50 raktározható székkel a PÉTÁV hőközpont épületének nyugati oldalában, illetve annak déli oldalán alakítják ki. Az egykori PÉTÁV Kft. épületében lesz öltöző és mosdó is. Az épület déli oldalán kap helyet a színpad.

Elkülönített kutyafuttató

A terület egy 916 négyzetméteres elkerített, esőbeállóval, kutyagumigyűjtővel, paddal ellátott kutyafuttatóval is bővül.

Parkolóhely-kialakítás

A rendezvénytér közelében egy akadálymentesített parkolót is kialakítanak.