Hatalmas, 11 ezer négyzetméteres új raktárcsarnok épül Pécsen

Új raktárcsarnokot épít a NIPÜF Csoport a pécsi ipari parkban, melyre hosszú távú bérleti szerződést kötött a Raben Group magyarországi leányvállalatával. A beruházás már 2021 tavaszára befejeződhet. A modern logisztikai központtal több mint 166 ezer négyzetméterre bővül a NIPÜF által fejlesztett ingatlanok állománya – olvasható a ProfitLine.hu-n.

Mint írják, az Inpark Pécs ipari park nagy előnye, hogy közel van a pécs-pogányi reptérhez, kiváló infrastruktúrával rendelkezik, az M60-as autópálya mentén helyezkedik el.

A parkban egyébként már üzemel egy „több mint 22 ezer négyzetméteres, autóipari alkatrészek gyártására és raktározására használt ingatlan, a fennmaradó mintegy 41 hektáros fejlesztési terület pedig további vállalkozások igényeit szolgálhatja ki”. Ehhez a NIPÜF teljes körű szolgáltatást kínál – derül ki a ProfitLine cikkéből.

A lapnak dr. Kiss László, a NIPÜF Zrt. vezérigazgatója azt közölte, a beruházás jelzi a térség potenciálját, hazai és nemzetközi vállalatok részéről egyaránt élénkülő érdeklődést tapasztalnak a dél-dunántúli régióban. Az új csarnok ráadásul megfelel a legmodernebb elvárásoknak, fenntartható és környezettudatos, lehetőséget teremt a későbbi bővítésre. Sőt, a projekt újabb munkahelyeket is teremt.

Árvai Csaba, a Raben Trans European Hungary Kft. ügyvezető igazgatója pedig azt nyilatkozta a ProfitLine-nak, hogy a pécsi ipari parkban megtalálták az ideális helyszínt, 2021 márciusára tervezik a beköltözést.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

Kiemelt képünk forrása: inpark.hu