Határozatlan időre bezárt a pécsi óriáskerék

Ugyan az óriáskerékre nem vonatkoznak a szigorítások, mégis meghozták a felelős döntést.

hirdetés
Uránia Mozi

Pár napja írtuk meg, hogy a Lánc utcai rendelő előtt október végén felállított 50 méteres óriáskerék a járványügyi szigorítások ellenére sem zár be, ugyanakkor a Hungary Diamond Wheel ügyvezetője, Horváth Mihályné lapunknak akkor elmondta, hogy ez változhat, és hát sajnos változott is: a „Pécs Eye” határozatlan időre bezárt, erről a Facebookon adtak hírt november 15-én.

Rákérdeztünk az ügyvezetőnél, hogy mi az oka a döntésnek, Horváth Mihályné pedig elmondta, hogy noha a szigorítások konkrétan nem vonatkoznak az óriáskerék üzemeltetésére, mégis úgy látták helyesnek, hogy a pécsiek egészsége és biztonsága érdekében egy időre felfüggesztik működésüket.

-Igaz, hogy az elmúlt napokban a megszokottakhoz képest nagyon kevesen látogattak el hozzánk, ugyanakkor beláttuk, hogy az emberek érdekében meg kell hoznunk ezt a felelős döntést – mondta.

Ahogy azt korábban megírtuk, a „Pécs Eye” a tervek szerint első körben májusig lesz látogatható, addig az önkormányzatnál felmérik a népszerűségét, majd pedig mérlegelik, hogy tovább is érdemes-e a működtetni. Az óriáskerékkel az önkormányzatnak két fő célja van: egyrészt szeretnék a belváros és a Zsolnay-negyed közötti gyalogos forgalmat erősíteni, másrészt a várost egy egészen új szögből szeretnék vele megmutatni a helyieknek és az ide látogatóknak.

Amíg ki nem nyit újra, itt van pár szép kép a kivilágított óriáskerékről, alább pedig videónk a „Pécs Eye” első napjáról: