Pénteken bejárást tartottak a kiszélesített és teljesen megújult Hegedűs János utcában, a mintegy 350 millió forintos beruházás jelentősen könnyíti a közlekedést, és az egyik pécsi nagyvállalat, valamint más üzemek dolgozói is biztonságosan juthatnak el a munkahelyükre.

A Mohácsi út és az Üszögi út közötti Hegedűs János utca beruházása gyakorlatilag a végéhez ért: a nagy forgalmú utat kiszélesítették, teljesen új burkolatot kapott, a gyalogosok számára 2,5 méter széles járda áll rendelkezésre, megoldották a vízelvezetést, és elbontották azt a használaton kívüli vasúti hidat, amely miatt korábban az út egy sávra szűkült. A Hegedűs János utcát három helyi járat is érinti, az utasok új buszmegállót is használhatnak, a sok száz dolgozót foglalkoztató autóipari Honsa üzembejárata előtt pedig zebrát is kialakítottak.

Decsi István (középen) ismertette pénteken a beruházás részleteit

– Elsőként szeretném megköszönni a pécsiek türelmét, hiszen a környéken élők és az erre közlekedők a munka kezdete, április óta nem használhatták ezt az útszakaszt – mondta Decsi István, Pécs alpolgármestere a pénteken tartott bejárás után, s egyben a kivitelezők munkáját is megköszönte. Utalt arra, hogy a város ezen részén sok ipari terület, üzem és szolgáltató található, melyek sok pécsi munkahelyét jelentik, a munkába járás forgalmát, az ipari területek megközelítését ez az útszakasz bonyolítja le. Mindezek mellett az újhegyiek ezen a szakaszon indulnak leggyakrabban a belváros felé.

Eltűnt a régi vasúti híd, kiszélesítették az utat

A munka áprilisban kezdődött, és mostanra be is fejeződött, már csak olyan kisebb feladatok vannak hátra, amelyek a forgalmat nem befolyásolják, így szeptember 3-ától, hétfőtől már használhatják is a pécsiek a teljesen felújított utat.

Már csak kisebb munkák vannak hátra, ez viszont a forgalmat nem befolyásolja, hétfőtől az autósoké az út

A teljes beruházás azonban még nem ért véget, egy másik közeli helyre vonulnak fel a munkagépek, mivel a forgalomtechnikai szabályok miatt nem lehetett egyszerre elvégezni a két rész munkáit. A Mohácsi úton a Tüskésréti úti és a Hegedűs János utcai csomópont közötti szakaszon aszfaltcserét hajtanak végre és kanyarodó sávokat hoznak létre a forgalom gördülékenyebbé tétele érdekében.

hirdetés

Hirdetés