Hihetetlen leletek a pécsi csatornákból: cumi, protkó, lakcímkártyák

Valószínűsíthető, hogy sok pécsi a „leletek” szó hallatán az ókeresztény témakörre gondolna, de ezúttal másféle tárgyakra akadtak a Mártírok útja alatt a Tettye Forrásház munkatársai a csatornák felújítása során. Alább ajánlott csemegézni a néha egészen megdöbbentő leletek között!

Luxusautókulcs, golflabda, protkó, lakcímkártyák a csatornában

Új vezetékek gyűjtik már a város szennyvizét a Mártírok útja alatt, ahol több szolgáltató is dolgozott a nyáron. A felújítás során nem akármilyen – nem odavaló – tárgyak kerültek elő: gyakorlatilag minden, ami beleeshet a vécékbe, lefolyókba. Ezek a tárgyak a napi ötezer köbméternyi szennyvízzel sodródtak, így ültek le az öreg vezetékek aljára.

Miket is találtak? Akad golflabda, mobiltelefon, kulcs, számos lakcímkártya, egy Mercedes slusszkulcsa is, fogprotézis, cumi, sörnyitó.

A Tettye Forrásház egyébként külön kiállítást is szentelt a pécsi hálózatban és a szennyvíztisztító telepen kikötött érdekesebb tárgyaknak! A tárlat a telepen kapott állandó helyet.

Decembertől változik a műszaki ügyintézés rendje

A vállalat arról is tájékoztatja a pécsieket, hogy 2019. december 1-jétől új műszaki ügyintézési rend lép életbe Búza téri ügyfélszolgálati irodájában: műszaki kérdésekben hétfői napokon 8–14 óra között és csütörtökönként 8–16 óra között állnak mindenki rendelkezésére.

Műszaki ügyintézőknél kezdeményezhető ügyek:

  • ivóvíz/szennyvízbekötések megrendelése, ügyintézése, kapcsolódó műszaki kérdések egyeztetése
  • meglévő vízbekötés felbővítése/megszüntetése
  • átalánydíjas fogyasztási hely vízmérősítése
  • vízmérő-áthelyezés megrendelése, ügyintézése
  • második (sokadik) bekötési vízmérő megrendelése, ügyintézése
  • tűzcsaptelepítés megrendelése, ügyintézése
  • utólagos szennyvízrákötések, ISPA/KA bekötések intézése
  • bekötésműszaki kérdések egyeztetése

Időpontfoglalás a Tettye ügyfélszolgálatára: tettyeforrashaz.hu/foglalas

hirdetés

Hirdetés